Supărați și din cauza faptului că au pierdut meciul, fanii lui Bilbao au declarat pentru El Correo că experiența avută în aeroportul Henri Coandă a reprezentat un ”haos și o rușine, iar România are o imagine de lumea a treia”.
”Atmosfera a fost extraordinară pe parcursul întregii zile”, ”ceea ce nu știau jucătorii (madrilèni și basci n.red) este primirea incredibilă ce li s-a pregătit la sosirea pe National Arena”, ”luna de miere dintre spanioli și București continuă”, sunt doar câteva dintre aprecierile jurnaliștilor de la cotidianul spaniol As, la adresa românilor și organizării finalei Europa League.
”Capitala României i-a primit cu brațele deschise pe suporterii Atletico și Athletic”, titrează și Marca. Cuvintele frumoase la adresa României se pot vedea și în comentariile cititorilor celor două ziare, de asemenea, pline de laude cu privire la organizarea evenimentului.
Momentul în care cei doi suporteri români au intrat pe teren nu a fost criticat de către presa spaniolă, întrebarea care s-a ridicat în acest context făcând referire la Universitatea Craiova. ”Cine este” sau ”ce înseamnă Craiova” au fost nedumeririle, iar românii din Spania s-au grăbit să răspundă ibericilor.
Atmosfera de la București a fost ilustrată cu numeroase galerii foto, atât cu suporterii care au petrecut în punctele cheie ale Capitalei, cât și cu National Arena. Mai mult, fanii echipelor care au avut șansa să ajungă la București au încărcat poze pe siteul cotidianului Marca.  
Ca o concluzie, toate aceste aprecieri ajută imaginii României și brandului de țară, mulți dintre cei prezenți la București declarând că se vor întoarce în Capitală, cu sau fără ocazia unui alt meci.