Există însă un truc care te poate scăpa de kilogramele în plus și te poate ajuta în viitor.

Potrivit studiilor, consumul de ciocolată neagră înainte de masa reduce considerabil pofta de mâncare, însă există și o serie de reguli.

Neurologul Bill Clover a prezentat în cartea sa ‘Eat Chocolate, Lose Weight’, o teorie incredibilă.

Consumul unei pătrățele de ciocolată neagră (ideal peste 75% cacao) cu circa 20 de minute înainte de masă te face să mănânci mai puțin, explică ceasta.

Se pare că acest gest îi transmite creierului mesajul „sunt plin”, datorită gustului amărui al ciocolatei cu cacao, consecința fiind că vei termina masa mai repede.

Mănânci mai puțin

Totodată, un studiu ulterior, realizat de Liverpool John Moores University, a scos la iveală un procent încurajator.

Potrivit studiului, dacă vei consuma ciocolată neagră înainte de masă, vei mânca cu 25% mai puțin decât o faci în mod normal.

Mai mult, se pare că dacă reușești să faci un obicei de a consuma ciocolată neagră, cu timpul nu vei mai simți nevoia să savurezi alte alimente cu zahăr. Ciocolata neagră inhibă pofta de alte tipuri de dulciuri.

Cercetătorii vin și cu un avertisment. Este important de reținut faptul că în studiile respective se încadrează doar ciocolata neagră, în niciun caz alte tipuri de ciocolate, ale căror unice ‘efecte’, pe lângă o vremelnică stare de bine, sunt cariile și creșterea în greutate.