Mai mulți cercetători britanici au ajuns ajuns la concluzia că subiecţii care își mențin greutatea au în ADN gene care îi feresc să ia kilograme peste măsură, susține digi24. Cercetătorii de la Cambridge au analizat comportamentul alimentar al celor care au reuşit să rămână slabi, adică să aibă greutatea din copilărie până la vârsta adultă. Şi-au dat seama că sunt două categorii de oameni slabi: cei care nu au poftă de mâncare şi cei care mănâncă orice vor, oricât vor, dar nu se îngraşă. Iar aceştia din urmă sunt cei mai mulţi.

Sadaf Farooqi – profesor la Cambridge: „40% dintre oameni (slabi.n.r.) ne spun că mănâncă orice vor şi nu se îngraşă. Ei bine, asta vrem să vedem. Noi credem că unii oameni au gene care le permit să ardă grăsimile foarte repede, să ardă caloriile şi în acest fel reuşesc să rămână slabi.”
Cercetătorii mai spun că un copil ai cărui părinţi sunt slabi are mult mai multe şanse să îşi menţină o greutate normală la vârsta adultă, decât un copil cu părinţi supraponderali.
Sadaf Farooqi – profesor la Cambridge: „Cred că mesajul pe care trebuie să îl desprindem de aici este că totul ţine de biologie. Dacă reuşeşti să rămâi slab, înseamnă că ai avut norocul să moşteneşti gene bune. În felul acesta, poate că oamenii vor fi mai drăguţi cu cei care se luptă cu greutatea”.
Asta nu înseamnă că deţinătorii genelor care duc la îngrăşare trebuie să se resemneze. Doar că, pentru a îşi menţine o greutate în limitele normale, ei trebuie să facă mult mai mult efort, cum ar fi să limiteze cantitatea de mâncare şi să facă sport.