Probabil că nimeni nu știe asta până nu i se întâmplă, dar bancomatele sunt construite în așa fel încât pot “fura” banii clienților, dacă aceștia nu sunt atenți preț de câteva secunde.  În astfel de situații, banca nu prea are ce face decât să te pună să completezi formulare și să aștepți chiar și două săptămâni până recuperezi suma.

Despre ce este vorba? Pentru a evita eventualele fraude, ATM-ul închide fanta pe unde ies banii după doar 5-10 secunde. În caz că banii nu sunt retrași în acest interval ei se vor întoarce în cutia aparatului.

Pe aparate nu există avertismente în acest sens, iar partea mai proastă este că banii nici nu revin automat în cont.

Pentru a îi primi este nevoie să completezi la bancă o cerere pentru refuz de plată în care să precizezi locul unde s-a întâmplat evenimentul și suma respectivă.

După completarea cererii, poate dura până la două săptămâni să recuperezi banii, în funcție de momentul când au drum pe la aparat cei de la firma care se ocupă de întreținere. Proceduri mai simple, spun specialiștii, nu pot fi gândite, tot din cauza temerii privind fraudele.

“ Nu se poate rezolva altfel. Omul de la bancă nu poate să deschidă ATM -ul să dea banii clientului. . Acest lucru îl  pot face doar persoanele autorizate. Trebuie justificată diferența dintre jurnalul de tranzacții și soldul de cash din ATM.”, explică un lucrător dintr-o bancă mare.