Cum putem găti orezul perfect? Mulți fac această greșeală. Este foarte important

Primul pas în gătirea orezului este fierberea lui, iar multe persoane utilizează o cantitate incorectă de apă. Un alt aspect care nu trebuie ignorat este utilizarea unei mici cantități de unt sau ulei în apa în care fierbe orezul.

În cazul orezului uscat trebuie utilizată o cană de orez și două căni jumătate de apă. Risotto necesită trei căni de apă, în timp ce orezul cu bulion necesită patru căni de apă.

Un posibil mod de preparare este următorul. În primul rând, orezul trebuie fiert, iar apa scursă. Mai apoi, în tigaie se adaugă ulei, trei linguri de apă și ceapă tocată mărunt. Preparatul se lasă la călit timp de aproximativ trei minute, înainte de a fi adăugate legumele.

Trebuie presărată puțină sare și piper, în funcție de gust. După ce s-au înmuiat legumele, poate fi adăugat și orezul fiert. Preparatul trebuie amestecat bine înainte de a fi servit.

Orezul alb, la fel de nociv ca dulciurile?

Un nou studiu a descoperit că un consum ridicat de cereale rafinate este la fel de nociv pentru inimă ca și mâncatul unor cantități mari de bomboane.

Cercetarea, care a studiat obiceiurile alimentare și istoricul sănătății iranienilor, arată că riscul apariției bolii coronariene, în urma consumului de orez alb, este similar cel al consumului de „zaharuri și grăsimi nesănătoase” din dulciuri.

Studiul s-a concentrat pe un grup de aproximativ 2.500 de oameni, unii cu artere normale și alții cu boală coronariană. Fiecare participant a răspuns la un chestionar privind dieta, pentru a determina cât de des a mâncat cereale integrale și rafinate, scrie New York Post.

Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de cereale rafinate a fost asociat cu un risc crescut de boală coronariană, în timp ce consumul de cereale integrale a fost asociat cu un risc redus.

Studiul va fi prezentat la cel de-al 13-lea Congres Emirates Cardiac Society din Dubai.

Cerealele rafinate sunt procesate pentru a îndepărta o parte din învelișul exterior sau semințele interioare, ceea ce le oferă o textură mai fină și o perioadă de valabilitate mai lungă, dar sunt eliminați nutrienți-cheie. Cerealele integrale, cum ar fi ovăzul brun și pâinea integrală, conțin boabele întregi.