Pe baza câtorva exemple, jurnaliștii de la Business Insider propun câteva metode creative de a câștiga 1 milion de dolari.

Lansarea unui blog personal. Scott DeLong, fondatorul ViralNova, și-a lansat propriul site și a ajuns la 200 de milioane de vizualizări pe lună. Iar după 8 luni de la lansarea site-ul a reușit să facă 1 milion de dolari. Acum, DeLong a ajuns să câștige 400.000 de dolari pe lună din reclamele de pe site. Ceea ce înseamnă că venitul anual poate fi între 1,2 și 4,8 milioane de dolari, dacă traficul de pe site-ul Viral Nova rămâne ridicat.

Creează o aplicație frustrantă precum Flappy Birds. Dong Nguyen a creat jocul „Flappy Birds” primăvara trecută și l-a urcat în magazinele online Apple, iar după 20 de zile a reușit să facă 1 milion de dolari. Nguyen spune că a reușit să câștige 50.000 de dolari pe zi din aplicația care era accesată gratuit, datorită unui mic banner pentru reclame aplicat jocului.

Vinde 1.000.000 de pixeli pe o pagină web pentru agenții de publicitate. Alex Tew avea 21 de ani când a reușit să obțină 1 milion de dolari din vânzarea pixelilor.

Cărți publicate pe Kindle. Amanda Hocking, în vârstă de 29 de ani, a fost cel mai bine vândut autor din magazinele Kindle în urmă cu câțiva ani. Ea vindea 100.000 de exemplare pe lună cu un preț cuprins între 1 și 3 dolari. Pentru fiecare exemplar ei îi reveneau 1,4 dolari și dacă înmulțim cu 714.286 de cărți, atunci ajungem la circa 1 milion de dolari. Ea nu a reușit încă să ajungă la 1 milion de dolari, dar are toate șansele să o facă.