Facturile, dar și prețurile la alimente au înregistrat valori record, însă dacă urmați mai multe reguli vă puteți descurca. Sunt anumite detalii care pot face diferența, astfel încât să vă puteți gestiona mai bine costurile lunare.

Un prim pas vizează facturile la electricitate. Pentru a plăti mai puțin este esențial să țineți cont de anumiți factori. Un exemplu îl reprezintă dispozitivele electrice care rulează non-stop în stand-by cum ar fi televizoarele sau încărcătoarele de telefon lăsate în priză.

Deși nu consumă atât de mult, ele costă energie și este recomandat să fie oprite după utilizare. Totodată, pentru a vă micșora factura la energie electrică încercați să deschideți ușa frigiderului cât mai scurt posibil. De asemenea, folosiți mașina de spălat vase și cea de rufe doar în momentul în care acestea sunt complet pline, pentru a nu fi nevoiți să le utilizați de mai multe ori.

Alte reguli vizează temperatura din locuință. Pentru a nu plăti mai mult la facturi în timpul iernii, este recomandat ca ferestrele și ușile să fie foarte bine închise.

Reguli pentru reducerea costurilor la carburanți

În ceea ce privește prețurile carburanților care au crescut și ele, există soluții și în acest caz. Una dintre cele mai bune este utilizarea unei biciclete sau a unei trotinete pentru a lăsa mașina acasă. O altă alternativă este să optați pentru o echipă atunci când mergeți la locul de muncă, astfel încât să împărțiți costurile în mod egal.

Pentru cei care nu pot renunța la mașina personală din diverse motive, acestora la este recomandat să urmărească prețurile carburanților. În general, în zilele de luni și duminică, prețurile sunt mai mici în prima parte a zilei, deci atunci este un moment oportun pentru ca mașina să fie alimentată.

În același timp, contează și modul în care conduceți mașina. Pentru a economisi combustibil nu trebuie să conduceți cu viteze foarte mari și de asemenea, este recomandat să opriți motorul în momentul în care staționați câteva minute.

Cum puteți economisi bani la cumpărături?

În condițiile în care și alimentele s-au scumpit, există și câteva reguli prin care puteți plăti mai puțini bani atunci când vă faceți cumpărăturile. În primul rând, o regulă importantă este să nu mergeți la magazine atunci când vă este foame.

De asemenea, este recomandat să optați pentru o listă de cumpărături, astfel încât să evitați orice achiziție impulsivă. Totodată, recomandat ar fi să optați pentru produse alimentare de sezon, dar și să comparați prețurile.

În același timp, țineți cont și de faptul că ambalajul contează și el. Uneori dimensiunile ambalajului pot fi înșelătoare, față de prețul de bază. O altă regulă vizează cantitatea produselor. Nu este necesar să achiziționați cantități mari pe care le puteți depozita și care ulterior să expire sau să se strice. Optați doar pentru nevoile pe care le aveți în următoarele zile.