Producătorii auto  construiesc maşini tot mai inteligente, însă şi preţul lor este pe măsură. Orice opţional adăugat ridică considerabil preţul maşinii, dar accesorii pot fi adăugate şi ulterior achiziţiei. Spre exemplu, maşinile mai noi de 1996 pot fi echipate cu Delphi Connect. Este vorba de un modul care se conectează la automobil şi permite proprietarului să monitorizeze automobilul din orice colţ al lumii. Acesta primeşte informaţii legate de nivelul combustibilului, al bateriei, alerte legate de motor, informaţii legate de drumurile parcurse etc. Folosind capabilităţile ioT (Internetul Lucrurilor), Delphi transformă maşinile tradiţionale în maşini inteligente. Preţul unui modul este de 100 de dolari. Acesta se conectează în portul OBD-II şi oferă conectivitate atât în interiorul, cât şi în exteriorul maşinii. Prin intermediul telefonului sau tabletei se poate porni sau opri maşina, iar pasagerii au acces la internet 4G.

Un alt accesoriu extrem de util este car kitul. Achiziţionarea separată a acestuia se poate dovedi uneori mai inspirată. Sistemele car kit sunt accesibile şi uşor de utilizat. Cele mai noi modele dispun de tehnologie vocală HD şi permit efectuarea și primirea de apeluri telefonice în mașină, fără atingerea telefonului mobil. Aparatele sunt capabile să redea instrucțiuni de navigare de la aplicația GPS, precum și muzică sau podcasturi. De asemenea, aceste car kituri se activează automat cu ajutorul unui senzor de vibraţie care va porni aparatul când șoferul intră în maşină. Car kitul se sincronizează automat cu agenda telefonică, poate memora până la mii contacte, iar bateria rezistă peste între 10 şi 15 ore în conversație. În magazinele de la noi sunt disponibile modele începând de la 75 lei şi pot ajunge până la 400 de lei.  

Montarea unei camere video pe automobilul personal a devenit un lucru obişnuit în rândul şoferilor români, având în vedere traficul aglomerat din Capitală şi numărul de accidente care se produc. Pe piaţa locală sunt disponibile zeci de modele de camere video auto în diferite configuraţii şi preţuri, însă cele mai multe sunt de proastă calitate. O cameră video auto trebuie să aibă un unghi larg de filmare pentru a surprinde şi evenimentele care au loc în părţile laterale. Un unghi ideal ar fi de 170 de grade însă cele care au peste 130 de grade asigură o vizibilitate bună. Rezoluţia camerei este foarte importantă, iar minimul acceptat ar trebui să fie HD, 720p. La fel de important este să filmeze la calitate bună în condiţii slabe de iluminare. Camerele performante încep singure înregistrarea atunci când este pornit motorul. Cele mai performante, dar şi  mai scumpe camere includ un aşa-numit senzor G, care se activează în cazul unui impact şi salvează înregistrarea pe un fişier separat, pentru a evita suprascrierea.