Președintele PSD a declarat că avocatul său i-a oferit o variantă care l-ar fi putut scăpa de pericolul unei eventuale condamnare la închisoare, variantă pe care însă Liviu Dragnea nu a vrut să o utilizeze.

Mai exact, avocatul i-a cerut să plătească prejudiciul din dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, astfel crescând șansele ca Dragnea să scape de o posibilă condamnare.

„Am fost întrebat de avocat dacă vreau să plătesc o parte din prejudiciu. Am spus că nu plătesc niciun prejudiciu, chiar dacă asta ar însemna să merg la pușcărie. Nu știu dacă scăpam, prima soție a fost exonerată după ce a plătit, dar eu mă consider nevinovat. Nu-mi pot bate joc de mine și de principiile mele. Cred că era vorba de vreo 30.000 de lei. Dar de ce să plătesc? Eu sunt nevinovat, ar fi însemnat că tot ceea ce spun este o minciună. Nu puteam să accept să fac acest compromis.”, a spus Liviu Dragnea.

Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare va fi pronunțată în 27 mai, au anunțat la începutul săptămânii judecătorii, după audieri care au durat șase ore. În aceeași zi, Curtea Constituțională a amânat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție formulată de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.