„Am pornit de la dorința de a crea cel mai avansat și mai ușor de purtat dispozitiv de pe această piață –SmartBand 2, care are capacitatea de a genera și oferi informații relevante despre ritmul biologic, pentru utilizatorii Lifelog” a declarat Kaz Tajima, Senior Vice President, Head of UX Creative Design and Planning la Sony Mobile Communications.

Accelerometrul și senzorul de măsurare a ritmului cardiac ale SmartBand 2 lucrează împreună pentru a vă monitoriza pulsul și ritmul cardiac, permițându-vă să vă calibrați programul de fitness, starea de bine și nivelul de stres, pe parcursul întregii zile. SmartBand 2 monitorizează automat activitățile de tipul plimbărilor, sesiunilor de alergat sau altor tipuri de exerciții fizice, timp în care îți calculează ritmul cardiac din timpul fiecărei activități. Aplicația Sony Lifelog  te ajută să faci progrese, stimulându-te cu informații și comparații amuzante și oferindu-ți motivație și inspirație, totul personalizat pentru activitățile tale.Vei putea, de asemenea, să te bucuri de odihnă de calitate, SmartBand oferindu-ți informații importante despre somnul tău și detectând automat perioadele de somn profund, alarma setându-se conform ciclurilor de somn și trezindu-te cu funcția de vibrare ușoară exact la momentul potrivit. SmartBand 2 este garanția că nu vei rata niciodată un apel, un mesaj, un email sau o notificare, datorită funcției de vibrare ușoară și a afișajului luminos specific, cu LED-uri. Îți permite șă controlezi ușor muzica de pe smartphone sau de pe tabletă, oferindu-ți posibilitatea de a da play, a pune pauză sau a sări peste anumite melodii, dintr-o simplă atingere.

Braţara SmartBand 2 se încarcă în aproximativ o oră, funcționând până la 2 zile. Este proiectată cu exterior din silicon rezistent și indice de impermeabilitate IP68. Braţara cântăreşte doar 25 de grame. SmartBand 2 va fi disponibil pe negru și alb la momentul lansării și pe încă două culori, la scurt timp după: roz și indigo.  SmartBand 2 va fi disponibil în 60 de țări din întreaga lume, pentru aproximativ 119 euro, începând din septembrie.