Ford a creat un Focus mai sofisticat și mai avansat printr-o redesenare care reflectă limbajul global de design One Ford, prezent și la noul Mondeo și noua Fiesta. Disponibil în două noi culori exterioare, Deep Impact Blue și Glace Blue, noul Focus are o postură mai lată și mai joasă, cu un nou design pentru capotă, partea frontală și grilă. Capota este sculptată într-o formă dinamică de la montantul față la colțurile părții superioare a grilei trapezoidale inverse pentru a asigura un aspect puternic, mândru. Farurile mai tăioase și mai subțiri și proiectoarele de ceață alungite și mai dreptunghiulare contribuie la o parte frontală mai îndrăzneață. Detaliile cromate subtile accentuează impresia de eleganță, în timp ce spatele mașinii este și el mai atractiv, datorită unei noi dispuneri a fasciei și hayonului, precum și lămpilor mai subțiri.

„Nu eram mulțumiți cu locul 1. Am vrut să uimim oamenii cu o extraordinară versiune nouă a lui Focus,” a declarat Stephen Odell, președinte Ford of Europe, Middle East and Africa.

Tehnologii avansate de condus

Noul Focus va fi primul vehicul de pe piața europeană dotat cu SYNC 2. Sistemul avansat de infotainment al Ford include un ecran tactil color de 8 inci, de înaltă rezoluție și control vocal avansat pentru un acces mai facil la funcțiile audio, navigare, aer condiționat și la telefoanele mobile compatibile.

Noul Focus este primul model Ford care oferă Perpendicular Parking, o nouă tehnologie de parcare hands-free care ajută șoferii să parcheze perpendicular cu spatele paralel cu alte mașini.

Ford a îmbunătățit de asemenea popularul său sistem de evitare a coliziunilor Active City Stop, care pre-activează frânele și, dacă șoferul tot nu reacționează, reduce cuplul motorului și franeaza automat pentru a ameliora impactul în urma coliziunii. Sistemul a fost îmbunătățit pentru a opera la viteze de până la 50 km/h, comparativ cu 30 km/h la actuala versiune.

Ford introduce de asemenea în Europa sistemul Autonomous Emergency Braking (frânare de urgență autonomă). Acesta funcționează într-un mod similar cu Active City Stop, dar cu o rază de detectare a vehiculelor mult mai mare pentru a asista șoferul la viteze mari, de exemplu pe autostradă, emițând avertismente și frânând, dacă este necesar.

Noul Focus va fi de asemenea echipat în premieră cu tehnologia Ford MyKey. MyKey permite proprietarilor să programeze o cheie, de obicei destinată mai tinerilor șoferi, care restricționează viteza maximă, reduce volumul maxim al sistemului audio și îl poate dezactiva total dacă șoferul și pasagerii nu poartă centurile de siguranță. Sistemul poate împiedica șoferul să dezactiveze tehnologii de siguranță precum Electronic Stability Control și Active City Stop, care pot ajuta la diminuarea sau prevenirea coliziunilor la viteză mică.

Motoare fabricate la Craiova

Noul Focus va fi primul model de pe piața europeană care va fi echipat cu noul motor eficient pe benzină EcoBoost de 1,5 litri (150 CP și 180 CP) și cu noul motor diesel TDCi de 1,5 litri (95 CP și 120 CP). Focus va continua să fie echipat cu motorul pe benzină EcoBoost de 1 litru (100 CP și 125 CP), care a fost cumpărat de o treime dintre clienții Focus anul trecut și a fost desemnat Motorul Internațional al Anului în 2012 și 2013. Va exista de asemenea o nouă versiune a motorului EcoBoost de 1 litru cu emisii de 99 g/km CO2, primul motor non-hibrid al unei mașini de familie de pe piața europeană cu emisii sub 100 g/km CO2.

“Suntem foarte mândri că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa următoarea generaţie a celui mai bine vândut model din lume: Ford Focus. Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina noastră de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi, au declarat repretentanţii Ford România.

Grupul motopropulsor cu transmisie automată PowerShift și motor diesel de 1,5 litri și 120 CP, care va fi introdus anul viitor, va oferi o ameliorare de 19 procente comparativ cu motorul echivalent echipat pe actualul Focus. Noul Focus echipat cu transmisie automată și cu premiatul motor EcoBoost de 1 litru, care va fi de asemenea lansat anul viitor, va oferi o ameliorare de 17 procente față de motorul echivalent pe care îl va înlocui. Un model TDCi diesel de 2 litri și 150 CP va fi cu 14 procente mai eficient decât în prezent în echiparea cu o cutie de viteze manuală (13 procente cu cutie de viteze automată).

Noul Focus va fi dotat în premieră pentru un model Ford în Europa cu padele de schimbare a treptelor de viteză care vor permite șoferilor să controleze schimbările de trepte fără a-și lua mâna de pe volan. Padelele vor fi disponibile ca opțiune împreună cu toate transmisiile automate PowerShift, atât cele diesel, cât și cele pe benzină.

Pentru a satisface cererea în creștere pentru Focus, care este comercializat în mai mult de 140 de țări, Ford a crescut capacitatea de producție la nivel mondial, construind modelul în opt uzine de pe patru continente. Uzinele din Germania, SUA, Rusia, China, Thailanda, Vietnam, Taiwan și Argentina au o capacitate totală de producție de peste 1,5 milioane de vehicule Focus anual cu o cadență de două unități pe minut. În Europa, Ford construiește câte un nou Focus la fiecare 90 de secunde.

Ford a lansat prima generație Focus în 1998 și de atunci au fost vândute peste 12 milioane de unități în toată lumea, inclusiv 6,9 milioane de unități în Europa. Actuala generație Focus a fost confirmată luna trecută ca fiind cel mai bine vândut model din lume conform analizei efectuate de Ford asupra datelor cu privire la înmatriculări furnizate de Polk pentru primele nouă luni ale anului 2013. Ford estimează că vânzările Focus la nivel mondial au atins 1,1 milioane de unități în 2013, incluzând peste 300.000 de unități în China, ceea ce înseamnă că este cel mai bine vândut automobil de pe piața de mașini noi cu cea mai rapidă creștere din lume.

Te-ar putea interesa și: