Expoziţia denumită „Spaţiu fără timp“ include o serie de machete complexe de arhitectură, randere video incluzând şi interiorul catedralei, fragmente din ipsos din care s-a realizat macheta de detaliu şi imagini ale celor trei proiecte: capelă, biserică şi catedrală.

Radu Teacă a depus la concursul organizat de Patriarhie pentru proiectarea Catedralei Mântuirii Neamului un proiect îndrăzneţ, însă, potrivit acestuia, a fost preferat „un proiect kitsch, ale cărui performanţe sunt doar mărimea şi numărul de turle”. Deşi proiectul lui Radu Teacă respectă în termeni generali tema dată de Patriarhie privind funcţiunile, suprafeţele, înălţimea sau situl, ţinând cont de gabaritul şi complexitatea edificiului, arhitectul a propus o schimbare în abordare.

El a imaginat un uriaş clopot de sticlă la interior, cu inveliş de lemn perforat la exterior. Lumina pătrundea controlat, iradiind culorile picturilor neîntrerupte de elemente arhitecturale (ferestre etc). Un clopot şi o fereastră în acelaşi timp, aşa a fost gândită propunerea pentru Catedrală.

Întreaga viziune este pe larg prezentată în expoziţia Galateca.