Potrivit sondajului Institutului Survation, 54% dintre cetăţenii britanici ar opta pentru rămânerea ţării în Uniunea Europeană. În cadrul sondajului, au fost intervievate 20.000 de persoane, în mediul online, în perioada 20 octombrie-2 noiembrie.

În urmă cu câteva zile, liderii grupurilor de afaceri din Marea Britanie au cerut Guvernului de la Londra organizarea unui referendum pe tema condiţiilor ieşirii ţării din Uniunea Europeană, lansând un avertisment asupra efectelor „devastatoare” pe care le poate genera Brexit. Într-o scrisoare publicată de Sunday Times, peste 70 de oameni de afaceri avertizează asupra efectelor grave ale unei eventuale ieşiri din UE fără un acord adecvat privind viitoarele relaţii bilaterale. Săptămâna viitoare, semnatarii vor lansa campania „Comunitatea de afaceri vrea un nou referendum”. În octombrie, sute de mii de persoane au manifestat la Londra pentru a cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Guvernul Theresa May a exclus în mai multe rânduri organizarea unui nou referendum, argumentând că s-a decis clar în 2016. În referendumul din 2016 britanicii s-au pronunţat la limită (52%-48%) în favoarea Brexit. Un purtător de cuvânt al Downing Street a reiterat acest mesaj duminică, potrivit FT: „Premierul a transmis clar, nu va exista un nou referendum. Am avut referendum, în iunie 2016”. Mediafax