În opinia acestui grup, susținerea proiectelor  inteligente în agricultură, în sensul creșterii suprafețelor cultivate cu plante ușor de întreținut – ce pot fi folosite ca materie primă pentru alte industrii-  reprezintă, cea mai la îndemână soluție.

“Reducerea consumului de combustibili fosili, cum s-a stabilit prin COP 21, înseamnă creșterea consumului de combustibili alternativi sau, în primă fază, diminuarea nivelului de compuși toxici eliminați în atmosferă de combustibilii folosiți în prezent. Aprofundând această teorie, am descoperit că există o Directivă europeană care dispune creșterea  graduală a procentajului de biodiesel din carburanți, directivă care a fost preluată și de România. Există chiar o Hotărâre de guvern care stabilește creșterea acestui procentaj de la 5 la 6,5% începând cu ianuare 2016, ceea ce înseamnă că avem, nu doar cadrul necesar pentru a respecta noul acord de climă, dar putem crește si veniturile statului aplicând o astfel de prevedere”, afrimă susținătorii proiectelor inteligente în agricultură.

Potrivit unei analize independente efectuate de cercetători de la Facultatea de Geoștiințe din cadrul Universității din Utrecht, în România agricultura este fragmentată, dimensiunile fermelor agricole sunt între 1,8 și 3 ha și aproape un milion de ha de teren arabil sunt complet nefolosite.