Orange, liderul pieţei locale telecom, oferă clienţilor săi care circulă cu metroul posibilitatea de a accesa gratuit internetul la viteze de 43,2 Mbps. Oferta este valabilă între 1 noiembrie şi 31 decembrie 2011.

“Upgradarea reţelei ce oferă servicii de date mobile în metroul bucureştean este parte integrantă a unei strategii dedicate zonei metropolitane. Aici putem enumera lansarea serviciilor de date mobile 43.2 Mbps la suprafaţă, îmbunătăţirea acoperirii indoor (soluţii de tip femtocell reprezintă o premieră pe piaţa noastră telecom), vocea de înaltă definiţie – HD Voice. Toate acestea presupun un efort bugetar semnificativ care a fost plănuit cu mult timp înainte. La momentul respectiv s-a stabilit şi oferta promoţionala actuală”, a declarat pentru Capital, Vanina Ungureanu, Business Division Manager Orange România.

Cum accesezi internetul de la Orange la metrou

La primul acces este necesară verificarea setarilor telefonului: în cazul în care punctul de acces la internet este APN "internet" şi nu "net", e suficient ca utilizatorul să modifice setarea, scriind "net" în loc de "internet" în căsuţa de editare a denumirii punctului de acces la internet sau să sune la 484 (tarif 0,62 euro, TVA inclus) de pe telefonul Orange pentru a primi setările automate.

Pentru a fi siguri că nu sunt taxaţi, clienţii Orange trebuie să se asigure:

1) că au APN "net" activ
2) că iniţiază şi încheie sesiunea de date în subteran.
Traficul de date va începe să fie tarifat automat şi fără notificare o dată cu ieşirea la suprafaţă din incinta staţiei.

Internet gratuit la metrou oferă şi RCS&RDS. Operatorul acoperă cu semnal Wi-Fi şi 3G peste 85% dintre staţiile de metrou, iar până la sfârşitul acestei luni, va oferi în toate staţiile metroului bucureştean, acces complet la serviciile mobile de internet (Digi Wi-Fi, Digi Net Mobil) şi voce (Digi Mobil).

Compania a  anunţat luna trecută că din 21 octombrie, oricine doreşte se poate conecta gratuit, timp de o oră pe zi, la reţeaua de internet wireless Digi Wi-Fi.

Cum accesezi serviciul Digi Wi-Fi

Pentru a putea accesa unul dintre hotspoturile companiei abonaţii trebuie să îşi facă un cont Digi Care pe  digicare.rcs-rds.ro.  Aici se selectează  opţiunea "Creare cont". Pentru finalizarea procesului şi confirmarea identităţii trebuie să introduceţi CNP-ul şi numărul contractului RCS-RDS, alături de o adresă de e-mail validă şi o parolă. După ce v-aţi înregistrat, în pagina de administrare a contului, mergeţi la secţiunea Digi Wi-Fi, alegeţi un nume de utilizator şi o parolă. Pe acestea le veţi folosi mai târziu, la conectarea de pe dispozitivele mobile. Nu mai rămâne decât să activaţi opţiunea Wi-Fi de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop şi căutaţi hotspotul Digi Wi-Fi.

Cei care nu sunt abonaţi la  Digi Net, pot testa gratuit Digi Wi-Fi, timp de o oră pe zi. Aceştia trebuie să seteze telefonul sau laptop-ul pentru vizualizarea reţelelor wireless. Atunci când ajungeţi într-o zona Digi Wi-Fi, va apărea afişata reţeaua cu numele DIGI_WIFI. Selectaţi reţeaua, deschideţi o pagină web şi veţi intra automat în reţea.

Metrorex a transportat 43,46 milioane de pasageri în primul trimestru din 2011, potrivit statisticilor companiei. Potrivit estimărilor, în acest an, numărul de călători se va apropia de recordul înregistrat în 2008, când au fost transportaţi 182 milioane de pasageri.