Astfel, Sorin Blejnar a vândut un apartament pe care a luat 120.000 de euro, în plină criză imobiliară.

Tot în 2010, Blejnar a făcut un credit la bancă în valoare de 150.000 de euro, pe care trebuie să-l ramburseze până în 2030 și a luat de la o rudă de gradul II suma de 550.000 de lei (echivalentul a 5,5 miliarde de lei vechi sau peste 130.000 de euro).

Împrumutul vine după ce în 2009, tot de la o rudă de gradul II, Blejnar luase un împrumut de 49.850 de lei.

În ceea ce privește veniturile, Blejnar a luat de la Fisc suma de 58.795 de lei în tot anul 2010, în timp ce soția sa a fost mult mai bine plătită: 64.264 de lei de la casa de avocatură la care profesează, plus 233.852 de lei din dividende şi încă 9.200 de lei, indemnizația de creștere a copilului, plătită de angajator.
Pentru a vedea declarația, click aici
Referitor la declaraţia sa de avere, Sorin Blejnar, şeful ANAF, a declarat că toate achiziţiile şi vânzările mele de bunuri sunt făcute prin sistemul bancar, din sume de bani care au fost trecute prin declaraţia de avere, bani care au fost impozitaţi în România.

"Casa a fost cumpărată prin plată din contul meu bancar în contul vânzătoarei", a declarat Blejnar, astăzi, la o conferinţă de presă.

Întrebat în legătură cu sursa banilor cu care a făcut achiziţii, şeful ANAF a spus: "toate sumele pe care le am sunt trecute prin declaraţia mea de avere. Sunt alte instituţii ale statului român abilitate să cerceteze declaraţia mea de avere".
El a mai adăugat că declaraţia sa de avere a fost postată în termen pe site-ul instituţiei.

"Pentru toate sumele înscrise în declaraţia de avere am plătit impozite şi taxe statului român şi pot să le justific până la ultimul leu", a conchis şeful Fiscului.