Familia cântărețului Culiță Sterp este în doliu. Ciobanul Ion Şmecherul din Miercurea Sibiului a decedat chiar de Ziua Națională pe 1 Decembrie. Anunțul cutremurător a fost făcut pe o platformă de socializare de Iancu Sterp, fratele cântăreţului Culiţă Sterp.

Povestea tristă a lui Ion Șmecherul

Ion Șmecherul a fost un simplu cioban din Miercurea Sibiului, care se confrunta cu sărăcia. Deși traversa o perioadă întunecată, acesta i-a încântat pe membrii familiei Sterp cu amuzamentul și optimismul său. Datorită umorului și modestiei, Ion Șmecherul a devenit celebru pe internet. Acesta a intrat în atenția publicului din România și a atras repede simpatia oamenilor prin intermediul videoclipurilor amuzante cu el, postate pe YouTube.

Ion Şmecherul a devenit cunoscut pe YouTube, fiind urmărit de un număr impresionant de oameni, după ce, în urmă cu şase ani, a apărut într-un clip video pe canalul lui Culiţă Sterp.

Un zâmbet pentru un alt zâmbet

După ce a reușit să le aducă zâmbetul pe buzele lui Culiță și Iancu Sterp, aceștia au luat o decizie radicală. Cunoscând situația dificială cu care se confrunta Ion Șmecherul și mai ales că îl apreciau ca om, frații Sterp i-au construit o casă.

Astfel că, în urma gestului umanitar făcut de familia Sterp, ciobanul Ion Șmecherul s-a bucurat de propria sa locuință anul trecut. Din nefericire, acesta nu a avut timp suficient să se bucure de noua sa casă. A decedat la vârsta de 32 de ani, chiar de 1 Decembrie.

Mesajul emoționant al lui Iancu Sterp

Iancu Sterp și-a anunțat comunitatea de prieteni virtuali despre nefericitul eneviment pe pagina sa oficială de Facebook. Ion Șmecherul a rămas în amintirile oamenilor ca un om plin de viață și haios. Mesajul emoționant a stâns peste 10.000 de reacții pe social media.

„Anul trecut pe vremea asta eram bucuroși cu toții, îi ridicasem casa lui Ion, iar el era cel mai fericit deoarece pentru prima data avea propria lui locuință. Cu durere în suflet vă anunț că omul care era mereu plin de viață, haios și ne făcea sa zâmbim, Ion Smecherul, a încetat din viață! Vestea proastă am primit-o chiar acum și voiam să o împărtășesc și cu voi, deoarece știu cât de mult îl iubeați. Dumnezeu să-l odihnească în pace! O să ne lipsească Ion al nostru”, a scris Iancu Sterp, miercuri, pe Facebook.