O analiză ziuanews.ro arată acum că un grup de magistraţi acoperiţi ar fi pus totul la cale din ordinul lui Liviu Dragnea”, pentru a determina falimentul postului de televiziune Realitatea TV.

În analiză se vorbeşte de ameninţările repetate ale lui Liviu Dragnea, din ultima vreme, la adresa postului de televiziune, scrie realitatea.net, care apreciază că presiunea politică a fost prea mare. Site-ul scrie că preşedintele PSD vrea să excludă Realitatea TV din prima linie a posturilor media atunci când începe campania electorală pentru europarlamentare, pentru că Dragnea ar urma să se înscrie la prezidenţiale.

De asemenea, unul din magistraţii care ar fi pus în practică planul liderului PSD este Elisabeta Roşu, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, care este acum în cărţi să devină preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în locul Cristinei Tarcea.

Conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, irevocabilă, postului de televiziune Realitatea TV nu i s-a admis planul de reorganizare pe doi ani, care era unul funcţional, cu plata eşalonată a datoriilor, şi a fost trimisă la judecătorul sindic pentru declararea falimentului. Conform legii CNA, intrarea unui post în faliment atrage după sine procedura de ridicare a licenţei.

Acţionarul Cozmin Guşă a anunţat că Realitatea TV va merge mai departe și nu va ceda în fața „atacurilor venite din partea PSDragnea”.