Gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, invitat permanent al postului Digi24, critică dur, într-o postare pe pagina sa de Facebook, atitudinea lui Cosmin Prelipceanu, în cadrul interviului difuzat cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, o emisiune “dureroasă din punct de vedere moral şi profesional”.

Cristian Tudor Popescu spune că principala ocupaţie a lui Prelipceanu “a fost să tacă asurzitor și să dea din cap aprobator”, iar când totuşi i-a adresat vreo întrebare doamnei Firea “a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil”. Jurnalistul ameninţă ca, dacă astfel de situaţii se vor mai repeta la Digi24, telespectatorii nu-l vor mai vedea vreodată în vreo emisiune a postului TV.

“Tăcerea mieilor

Când am apărat cu duritate Digi24 în fața pretenției dlui Mihai Șora-emag ca postul să se desființeze, pentru că s-ar fi aservit PSD, am spus că dacă voi constata eu compromiterea postului Digi24, nu mă mai vedeți prin studio.

Un prim pas spre acest gest a fost făcut aseară, prin emisiunea realizată de primarul general G. Firea, avându-i ca public de figurație pe dnii C. Prelipceanu și R. Kiss. Firea a vorbit 80% din timpul emisiunii, plasând tot ce a vrut. Principala ocupație a dlui Prelipceanu a fost să tacă asurzitor și să dea din cap aprobator. Când a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil, „Nu vă supărați, doamnă primar general, totuși trebuie să vă întreb ceva…”.

Textul oribil al femelei scatofile Budeanu, împotriva celor două doamne care muncesc voluntar pentru copiii bolnavi de cancer, pe care și l-a asumat și l-a distribuit primarul general al Capitalei, trebuia să-i fie citit în față, tare și cu dicție, năpârcii Firea – eu asta aș fi făcut, nu să-l ascund „pudic” într-un unghi de ecran aproape ilizibil.

Dureroasă emisiune din punct de vedere moral și profesional pentru un veteran ca mine. Încă una-două din astea, și nu ne mai întâlnim decât pe Republica și facebook, stimați telespectatori Digi24.”