”Unele discuții prealabile, înainte de ședința CSM în care s-a cerut avizul pentru OUG 7, a fost dacă punem sau nu pe ordinea de zi avizul pe OUG 7. Am decis că în lipsa citirii nu putem să dăm un aviz pe picior. Ministrul era acolo. Mi s-ar fi părut corect să ni se spună că ”faceți ce faceți pentru că peste câteva ore vom avea ședința de Guvern”. Am aflat apoi că s-a adoptat OUG în ședința de Guvern. Asta nu e cooperare loială.

Faptul că se face o solicitare de aviz nu înseamnă că se cere avizul. Nu trebuie să fie aparența respectării unui drept, ci el trebuie respectat în esență. OUG are 5-6 pagini. E lipsa de sinceritate și dublă măsură. Trecem printr-o perioadă de criză toți, o criză a neîncrederii, a lipsei de dialog.

Nu e o OUG care să aibă efecte catastrofale, dar e picătura care a umplut paharul. Sunt unii magistrați care au spus că ordonanța e bună. Dar, cât de reprezentativi sunt aceștia pentru sistemul de justiție?

Această OUG nu a fost trimisă la ÎCCJ. Mi s-a comunicat că a fost trimisă chiar în acea dimineață, dar am verificat și pe fax, și pe e-mail și nu era. Nu am găsit-o nici la CSM, am primit-o la CSM de la cineva. Asta e comunicare, sinceritate?”, a spus Cristina Tarcea, citată de Știripesurse.ro.