Simona Halep a avut un meci greu în debutul Turneului Campioanelor. A reușit în cele din urmă să câștige în fața Biancăi Andreescu cu scorul de 3-6, 7-6, 6-3.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 prestația celor două, imediat după meci. Acesta a declarat că a fost sigur de victoria Simonei, în proporție de 90%, abia după ce a câștigat setul doi și a salvat o minge de meci. Gazetarul consideră că acela a fost un moment gestionat excepțional de Halep, după ce în primul set a fost „cam ruginită”.

„A fost un meci fascinant datorită diferenței de stil dintre cele două jucătoare. De o parte, complexitatea jocului Biancăi Andreescu, care știe să țină mingea și de pe fundul terenului, știe să facă voleu, știe scurtă, i-a pus vreo șapte scurte Simonei, dintre care șase au fost punct, deci jocul ei este mult mai variat. Dincolo, Simona i-a opus raliul, arma ei atomică, capacitatea de a ține mingea stânga-dreapta în teren, a dat drumul la picioare, în special în setul 2.

În primul set, a fost cam rusty, într-adevăr, cum spunea Darren Cahill, cam ruginită, pentru că nu a avut meciuri în ultima vreme, dar apoi s-a dezmorțit în setul 2, a dat drumul la picioare și a început să-i trimită multe mingi înapoi zvăpăiatei și talentatei, indiscutabil, Bianca Andreescu”, a analizat Cristian Tudor Popescu.