"Am semnat un contract cu Fondul European pentru Investiţii pentru a lansa un instrument financiar destinat întreprinderilor mici şi mijlocii pentru proiecte inovative. Acum avem o mare dificultate pentru că nu avem o bancă pentru dezvoltare în România. Sperăm să creăm una", a spus Ghinea. 

El a vorbit în cadrul evenimentului, printre altele, despre cât durează realizarea unor politici publice în UE şi România. 

"Ideea de mişcare rapidă, schimbare rapidă, adaptare este puţin incomodă din perspectiva politicilor publice. Cred că asta este problema noastră: felul în care facem politici în aceste arii la nivel european şi naţional. De exemplu, Programul Operaţional de Competitivitate a fost negociat cu ani în urmă, apelurile de proiecte au fost lansate anul trecut şi contractăm. (…) Când am venit la minister, apelul a fost lansat pentru circa 400 milioane euro – deci erau nişte entităţi din România, universităţi, companii – care au avut proiecte şi care au fost anunţate că au fost aprobate şi de 6 luni aşteptau să fie sunate de stat să semneze contractele. Am întrebat oamenii din minister ce s-a întâmplat. Problema a fost că un departament din ministerul meu avea un conflict cu un departament din Ministerul Educaţiei referitor la cine este abilitat să semneze contractul", a explicat şeful de la Fonduri Europene. 

Ghinea a adăugat că a decis să dea dreptul Ministerului Educaţiei să semneze, doar ca să se meargă mai departe cu contractarea.

SURSA: Agerpres