Cristian Bușoi spune că a participat la un dialog „foarte constructiv cu Mario Draghi”. Discuțiile au vizat necesitatea unui Acord Industrial în UE, iar deputatul liberal spune că a fost onorat de întâlnirea pe care a avut-o în această după amiază.

Cristian Bușoi spune că trebuie consolidată baza industrială a Europei

Liberalul a spus și că Mario Draghi este o „figură emblematică a politicii europene”. Acesta a ocupat funcțiile de premier al Italiei și președinte al Băncii Centrale Europene. În momentul de față, este însărcinat de Comisia Europeană să elaboreze un raport privind competitivitatea Uniunii Europene.

„Onorat de întâlnirea pe care am avut-o în această după amiază, la Strasbourg, cu profesorul Mario Draghi. Figură emblematică a politicii europene, Mario Draghi a ocupat funcțiile de premier al Italiei și președinte al Băncii Centrale Europene, iar acum este însărcinat de Comisia Europeană să elaboreze un raport privind competitivitatea Uniunii Europene”, a scris Cristian Bușoi pe Facebook.

În opinia președintelui Comisiei ITRE din Parlamentul European, trebuie consolidată baza industrială a Europei pentru a asigura creșterea numărului de locuri de muncă și a competitivității. Acest lucru, susține el, va duce la creșterea prosperității pe întregul continentul.

„În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie și Energie din Parlamentul European, am subliniat în cadrul dialogului nostru necesitatea unui Acord Industrial (Industrial Deal) la nivel european. Este esențial să consolidăm baza industrială a Europei pentru a asigura creșterea numărului de locuri de muncă și a competitivității, ceea ce va duce la creșterea prosperității pe întregul continentul. În contextul alegerilor europarlamentare, aceste obiective sunt imperios necesare pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor noștri”, a mai scris liberalul.

cristian bușoi
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Tranziția ecologică și cea digitală, cele mai importante ținte pentru liberal

De asemenea, acesta a susținut că cele mai importante ținte sunt „tranziția ecologică și cea digitală”.

„Am convenit asupra importanței unei abordări unite și coerente pentru a face față provocărilor actuale și asupra finanțării continue și adecvate care să ne permită să rămânem competitivi și să ne atingem în același timp două dintre cele mai importante ținte: tranziția ecologică și cea digitală.

Consolidarea, pe perioada tranziției, a capacităților de producție regenerabilă, dar a celor nucleare și a celor bazate pe gaz și diversificarea surselor de aprovizionare sunt esențiale pentru a asigura un viitor energetic sigur și durabil pentru toți cetățenii europeni”, a completat Bușoi.

Liberalul a conchis prin a spune că „o Europă mai competitivă și mai prosperă pentru generațiile viitoare” poate fi construită prin dialog și cooperare.

Cristian Bușoi este deputat în Parlamentul European și vicepreședinte al PNL. Totodată, ocupă și poziția de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European.