Chiar în ziua în care Borcea era așteptat la ÎCCJ pentru a da declarații în dosarul lui Neculai Onțanu, în care este unul dintre denunțători, acesta a ajuns de urgență la Spitalul Floreasca din cauza unor probleme cardiace.

După toate problemele prin care a trecut, Cristi Borcea primește o veste bună. Acesta ar putea fi eliberat mai devreme decât se aștepta, grație recursului compensatoriu.

În cazul lui Cristi Borcea, Comisia de eliberări de la spitalul penitenciar Rahova a hotărât că inculpatul se încadrează pentru eliberare condiționată. Decizia finală va fi luată de Judecătoria Sectorului 5 în câteva zile. Este foarte posibil ca dinamovistul să fie eliberat chiar săptămâna viitoare.

Cristi Borcea a petrecut deja 4 ani și jumătate în închisoare, fiind condamnat în Dosarul Transferurilor. Acesta a muncit în timpul detenției și beneficiază de recursul compensatoriu.

Borcea a primit 6 ani și 4 luni în dosarul transferurilor și 5 ani în dosarul retrocedărilor de terenuri.

La începutul săptămânii acesteia, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea depusă de Borcea acum ceva vreme şi a decis că faptele din cele două dosare sunt concurente, motiv pentru care pedepsele au fost cumulate în 7 ani şi 6 luni închisoare.

În Dosarul Retrocedărilor, Borcea a fost acuzat și găsit vinovat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro.