'Am remarcat în cadrul acestei întâlniri mai multe proiecte de economie socială sustenabile, care continuă să genereze locuri de muncă şi după încheierea finanţării europene. Sunt sigură că şi proiectul 'Anotimpuri la borcan', prin care sute de gospodine sunt ajutate să-şi valorifice produse create după reţete tradiţionale, va avea acelaşi succes. În ceea ce priveşte proiectele legate de egalitatea de şanse, Asociaţia React are toată susţinerea mea', a afirmat Aurelia Cristea, potrivit unui comunicat de presă.

Asociaţia React derulează în prezent proiectele 'Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile' (Safir) şi 'Anotimpuri la borcan', care vizează formarea şi integrarea socio-profesională a 3.500 de femei din România.

'Pe parcursul implementării celor două proiecte, Asociaţia React a identificat o serie de nevoi naţionale în ceea ce priveşte egalitatea de şanse a femeilor pe piaţă muncii din România. Ministrul delegat pentru Dialog Social şi reprezentanţii organizaţiei au identificat necesitatea înfiinţării unei reţele pentru promovarea egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii din România. Reţeaua va reuni organizaţii nonprofit, instituţii, companii şi specialişti independenţi în domeniu şi va avea trei direcţii majore de acţiune: Educaţie, Advocacy – prin care se va urmări adaptarea legislaţiei ce vizează integrarea socială şi economică a femeilor din România şi Cercetare', se mai spune în comunicat.

Asociaţia React a fost creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte durabile şi are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari.AGERPRES