Așadar, prodecanul Facultății de Drept a subliniat că judecătorii și procurorii ar trebui să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, la fel ca toată lumea.

Paul Pop spune că judecătorii și procurorii ar trebui să se pensioneze la fel ca toată lumea

„Să se pensioneze ca toată lumea la 65 de ani. Un medic care face urgențe vreo 25 de ani, cam cum credeți că iese cu mintea zi de zi, în afară de faptul că este devotat, dedicat să ajute oameni.

La fel și un magistrat. Iese la pensie la 65 de ani acel medic. Eu ca avocat ies la pensie la 65 de ani. Eu, cadru didactic universitar, ies la pensie la 65 de ani”, a declarat Paul Pop la podcastul Digi Context.

Prodecanul Facultății de Drept a spus că pensiile trebuie să fie corespunzătoare

De asemenea, prodecanul Facultății de Drept a subliniat că pensia ar trebui să fie 60% din salariul magistraților, în care în care aceștia aleg să se pensioneze la 49 de ani.

„Deci eu ceea ce spun, vreți să aveți pensii corespunzătoare, haideți să le punem procentual. Vreți să vă pensionați după 20 de ani, 25 de ani de muncă, adică la 49 de ani, niciun fel de problemă. Dar nu veți avea 80%, veți avea 60% din salariul pe care îl aveți la momentul la care vă pensionați.

Și atunci o să vedeți că se gândesc foarte bine, de două, chiar trei, chiar patru ori, dacă se pensionează la 49 de ani”, a completat Paul Pop, potrivit digi24.ro.

Paul Pop a explicat și defectele care le permite magistraților să iasă le pensie atât de devreme

Totodată, acesta a explicat și defectele din actuala legislație care le permite magistraților să iasă le pensie atât de devreme.

„Atunci când se calculează vechimea este inclusă și perioada în care viitorii magistrați urmează cursurile Institutului Național al Magistraturii, adică sunt tot un fel de studenți.

Mai mult, dacă, de exemplu, un notar devine judecător sau procuror, i se ia în calcul și perioada în care a exercitat profesia de notar, chiar dacă a fost judecător o scurtă perioadă de timp”, a explicat prodecanul Facultății de Drept.