Un aspect important pe care clienţii trebuie să îl aibă în vedere este oferta asigurătorilor privind ţările în care poliţa Carte Verde ataşată RCA este valabilă. Dacă aceştia doresc să circule cu maşina într-una dintre ţările care nu sunt trecute în Cartea Verde atunci vor trebui să plătească încă 15 euro lunar, exemplu valabil în cazul BCR Asigurări.
Exceptând cazurile companiilor de asigurări Astra, Allianz, Euroins şi Asirom, a căror poliţă Carte Verde este valabilă în toate ţările europene, precum şi în Israel, Iran, Maroc şi Tunisia, alţi şase mari asigurători practică anumite excluderi.
Astfel, Cartea Verde emisă de către  BCR Asigurări şi Uniqa exclude teritoriile Albaniei, Bosnia şi Herţegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Macedonia, Rusia, Tunisia, iar în cazul Uniqa se adaugă şi Turcia.
Poliţa Ardaf şi Omniasig nu este valabilă pe teritoriul Rusiei, iar cea emisă de Groupama nu acoperă daunele produse în Belarus, Moldova, Rusia şi Ucraina. De asemenea, Cartea Verde de la Generali nu acoperă Albania, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Rusia şi Tunisia.
Importanţa unui broker de asigurări
Pentru a evita astfel de situaţii şi pentru a avea garanţia unui RCA ieftin şi de calitate e bine să se apeleze la un broker de asigurare. De ce? În primul rând acest serviciu este gratuit, iar un broker poate facilita obţinerea unei reduceri a pretului de achizitie a unei polite. Un broker poate recomanda un asigurător care să corespundă profilului clientului. De asemenea, un broker de asigurări poate înlesni soluţionarea dosarelor de daună mult mai eficient.
Dacă nu se opteză pentru consultarea unui broker, clientul trebuie să analizeze cu atenţie ofertele de preţ pentru a lua în calcul toate datele existente. În cazul poliţelor RCA tarifele sunt stabilite exclusiv de către societăţile de asigurare în funcţie de propriile criterii. Tarifele practicate pentru asigurarea obligatorie RCA diferă de la o societate la alta şi sunt publicate pe site-urile proprii.