„Cred că nici preşedintele PSD nu şi-a calculat foarte bine paşii pentru această moţiune, nu a mai aşteptat decizia Curţii Constituţionale. Pe ultima sută de metri, Ciolacu a afirmat pe pagina de Facebook că moţiunea va fi dezbătută şi votată luni. Ulterior s-au întâlnit birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatului.

Şi eu şi ceilalţi colegi ai mei din Cabinet suntem încrezători că acest Guvern va rămâne în continuare. Important este că România are şansa ca la alegerile parlamentare din decembrie să scape pentru totdeauna de acest partid toxic şi de această majoritate toxică din jurul PSD”, a transmis Costel Alexe, liderul PNL Iaşi.

Șanse de câştig şi pe plan local

Candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, Alexe a susţinut că PNL are mari şanse de câştig şi pe plan local.

„Astăzi PNL este creditat, aşa cum o spun cercetările sociologice, cu prima şansă la alegerile locale. Sunt convins că acelaşi lucru se va întâmpla şi în alegerile parlamentare din 6 decembrie, dacă vor fi ţinute. În nouă luni de zile Guvernul Ludovic Orban a demonstrat că are soluţii pentru economia românească. Moţiunea PSD va pica. Calculul hârtiei arată acest lucru. PSD nu a prezentat faptul că are voturile necesare pentru a trece moţiunea”, a adăugat ministrul Costel Alexe.

Prezent la conferinţa de presă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat la rândul său că are convingerea că moţiunea nu va trece.

„Nu am emoţii. Voi fi în Germania, la întâlnirea cu miniştrii Agriculturii. Voi pleca de duminică, dar nu am emoţii”, a spus Adrian Oros.

Ministrul Mediului reia lupta cu administrația PSD a Capitalei

Într-un mandat întreg, Primarul General și cei șase primari de sectoare din București nu au fost în stare să găsească nicio soluţie pentru deşeurile din Capitală, acuză Ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul Mediului a trimis corpul de control la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, pentru a verifica modul în care depozitul de deşeuri de la Chiajna al Iridex a obţinut autorizaţia integrată de mediu, potrivit unui comunicat de marți al ministerului de resort.

Aceasta în contexul în care Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 14 august, anularea autorizaţiei integrate de mediu pe ultimele două suprafeţe încă funcţionale ale depozitului de deşeuri Chiajna-Rudeni.

„Ca ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor sunt direct interesat de bunăstarea cetăţenilor. Cazul bucureştenilor este unul special, aceştia fiind, de mai bine de 4 ani, victimele administraţiei PSD a Capitalei, formată din Primarul General şi cei 6 primari de sectoare.

Într-un mandat întreg, aceştia nu au fost în stare să găsească nicio soluţie pentru deşeurile din Bucureşti. O spun cu regret, însă actuala administraţie PSD a Capitalei lucrează împotriva bucureştenilor”, a afirmat ministrul Mediului, Costel Alexe, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, autorizaţia de mediu a fost obţinută în 2018, în timpul guvernului PSD.

„În ceea ce priveşte cazul Iridex, am luat act de decizia instanţei, în acest moment aşteptăm motivarea acestei decizii. Am dispus deja Corpului de Control al Ministrului să facă verificări la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti.