Ministrul Mediului Costel Alexe şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica, candidaţii PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, respectiv, Primăria Iaşi, au dat startul campaniei la miezul nopţii, coincidenţa făcând ca în acelaşi timp şi în acelaşi loc să fie şi candidaţii PMP, deputatul Petru Movilă şi Dorina Ispoescu, transmite Agerpres.

Costel Alexe şi Mihai Chirica au venit pe strada Lăpuşneanu pentru a-şi lipi primele afişele electorale pe panourile special amenajate, însoţiţi fiind de colegi de partid aflaţi pe listele pentru consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Pe afişele electorale cei doi au lăsat şi câte un mesaj adresat ieşenilor: „Facem echipă pentru ieşeni! Se poate!”, a scris ministrul Costel Alexe, iar primarul Chirica – Iubesc Iaşul, iubesc ieşenii!”.

„E un moment important pentru democraţie. Iaşiul trăieşte un nou început. Avem o echipă care este decisă să muncească patru ani pentru Iaşi şi pentru ieşeni. Este momentul nostru, este momentul în care putem schimba totul din rădăcini. E momentul proiectelor pe care vrem să le susţinem cu o echipă în care cred. Sunt aici împreună cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi, ministrul Costel Alexe. Vrem ca proiectele Iaşiului să devină realitate. Vom munci împreună pentru asta. Patru ani de zile cel puţin, şi toate se vor face în echipă”, a spus primarul Mihai Chirica, care candidează pentru al doilea mandat din partea PNL după ce în 2016 a fost ales din partea PSD.

Acesta a mulţumit ministrului Mediului, deputatul Costel Alexe, că îi susţine candidatura la Primăria Iaşi. Totodată, şi-a arătat susţinerea faţă de Alexe, care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

„Cred că după o perioadă lungă în care mai mult s-a vorbit decât s-a făcut, în această echipă de consilieri locali şi consilieri judeţeni împreună cu primarul Mihai Chirica le vom spune un lucru ieşenilor: vom face în următorii patru ani tot ceea ce s-a promis şi nu s-a făcut. Nu promitem ieşenilor alte autostrăzi, alte spitale, alte drumuri judeţene sau alte parcuri industriale. Promitem ieşenilor că tot ceea ce s-a promis în ultimii ani şi nu s-a făcut de PSD, noi vom realiza. În aceşti 30 de ani judeţul nostru, la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi, a fost condus de liberali doar doi ani, timp în care am reuşit modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, s-a realizat proiectul drumului naţional Iaşi – Suceava, s-a asfaltat drumul judeţean Iaşi – Vaslui, avem Parcul TransAgropolIS, doi ani în care s-a cunoscut dezvoltarea în mediul rural. Vrem să facem echipă cu toţi ieşenii. Vrem să arătăm oraşului nostru, judeţului nostru că se poate iar echipa liberală este soluţia”, a declarat ministrul Costel Alexe, candidatul PNL la Consiliul Judeţean Iaşi.

S-a glumit pe situația creată

Discursurile au fost ţinute şi în prezenţa candidaţilor PMP la Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, prof.univ.dr Dorina Isopescu şi deputatul Petru Movilă, precum şi a şi echipelor acestora pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. După discursurile ţinute de liberali, cei din PMP au glumit pe seama coincidenţei de a fi în acelaşi loc în acelaşi interval de timp, şi-au urat succes în campanie şi şi-au strâns mâinile.

„A fost o întâlnire normală. În fiecare competiţie electorală de aici lansăm campaniile pentru că este foarte aproape de sediul PMP”, a declarat presei deputatul Petru Movilă, care este şi liderul PMP Iaşi.

„Este ora 00,15 minute, să sperăm că ştim ce alegem, să alegem ceva care să fie bun pentru oraşul Iaşi, un oraş care trebuie să se dezvolte şi care trebuie să aducă noi performanţe faţă de ceea ce am văzut până acum. Sperăm ca echipa noastră să reuşească să schimbe faţa oraşului şi judeţului Iaşi”, a spus şi Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iaşi.