Atac deosebit de dur al lui Nicușor Dan la adresa Gabrielei Firea. Candidatul Dreptei Unite la Primăria Capitalei s-a dezlănțuit pur și simplu.

Nicușor Dan, atac virulent la Firea!

Candidatul la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, a criticat-o dur pe Gabriela Firea, contracandidatul său din partea PSD, pentru faptul că a anunţat distribuirea de măşti de protecţie sanitară în şcoli, calificând drept „o josnicie” utilizarea unei crize medicale în campania electorală.

„Candidatul PSD la Primăria Capitalei, actualul primar general, Gabriela Firea, a atins în urmă cu câteva ore un nou nivel al josniciei politice, pentru că este o josnicie politică să foloseşti o criză medicală, vulnerabilitatea unor persoane pentru a-ţi face campanie electorală. Am văzut cutii cu măşti inscripţionate cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea care urmează să fie distribuite de funcţionari publici în şcoli. Din punct de vedere moral, este o josnicie, din punct de vedere legal, sunt cel puţin trei legi care sunt încălcate. Nu este permisă de legislaţia electorală oferirea de foloase materiale în campania electorală. Este interzisă campania electorală în şcoli. Este interzisă implicarea funcţionarilor publici în campania electorală, aspect cu o componentă penală”, a afirmat Dan, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că sunt necesare măştile în şcoală pentru copiii care provin din familii vulnerabile, iar autorităţile locale trebuie să le ofere „în mod instituţional”.

„De aceea, primăriile din Bucureşti trebuie să ofere măşti copiilor care nu îşi permit să vină cu mască de acasă. Dar această chestiune trebuie să fie făcută în mod instituţional şi probabil că, dacă Primăria Capitalei nu ar fi azi în faliment, primarul PSD ar fi făcut chestiunea asta în mod instituţional. Însă a distribui măşti, a face campanie electorală în şcoli, utilizând o criză medicală, este o josnicie. Îi invit pe bucureşteni să vină pe 27 septembrie la vot, să facem astfel încât acest coşmar care s-a numit administraţia PSD să dispară din Bucureşti”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi donarea a 100.000 de măşti de protecţie către şcolile bucureştene, care vor fi distribuite prin intermediul primăriilor de sector, conform Agerpres.