Rețeaua 4G a Cosmote a ajuns la 90% din teritoriu și populație în București, precum și în alte 19 orașe, acoperind aproximativ 40% din locuitorii mediului urban.

Alături de capitală, tehnologia de generația a 4-a acoperă în prezent Bacău, Botoșani, Brăila, Predeal, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamț, Bușteni, Ploiești, Sinaia, Satu Mare și Suceava. Noul spectru permite viteze de descărcare de până la 150 Mbps și viteze de încărcare de până la 50 Mbps. Capacitatea rețelei pentru 300 Mbps este testată în prezent de Cosmote, fiind un pas firesc în demersul companiei de a câștiga cursa pentru viteza pe Internet.

În paralel cu investițiile în rețeaua 4G realizate de Cosmote, Romtelecom asigură o acoperire masivă cu tehnologii bazate pe fibră, furnizând conexiuni cu viteze de până la 1 Gbps pentru cei mai exigenți clienți și livrând servicii complete fix-mobil.

Cu serviciile de date 4G disponibile la capacitate maximă, clienții Cosmote pot experimenta calitate video HD, asculta muzică online, încărca fotografii și fișiere mult mai rapid prin aplicații sau diferite activități online care necesită un răspuns rapid și o conexiune stabilă, precum jocurile în rețea. Parteneriatele strategice, precum cel cu WhatsApp, rămân o prioritate ce generează rate de adopție mari și îmbogățesc stilul de comunicare al consumatorilor.

“Cosmote a fost primul operator care a demonstrat viteza de 150 Mbps în aprilie 2013. Vorbind deja de viteze de descărcare de 300 Mbps, asistăm la o nouă dovadă a ritmului uimitor al evoluției tehnologice. Noul spectru ne oferă posibilitatea de a aduce servicii de comunicații bazate pe tehnologii avansate cu scopul de a îndeplini toate exigențele clienților. Până la finalul anului, plănuim să dublăm acoperirea 4G din prezent și, până în 2015, vom intensifica și mai mult investițiile noastre, bazându-ne pe creșterea cererilor consumatorilor și a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante. Cosmote își unește forțele cu Romtelecom investind mai mult de 170 milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi alocată pentru optimizarea rețelei, ca parte a strategiei de a livra servicii inovative, de încredere și complete”, a declarat Bob Konstantinidis, Director Executiv Operațiuni și Tehnologie, Romtelecom și Cosmote România.

Toți clienții noi și existenți, care au un SIM și un echipament compatibile, se pot bucura de vitezele 4G în zonele acoperite dacă aleg un abonament Cosmote Free L sau Cosmote Free XL. Clienții existenți, care au deja alt plan tarifar din portofoliul Cosmote Free cu un preț lunar mai mare de 8,8 euro (TVA inclus), pot opta pentru extraopțiunea Connect Extension+ pentru doar 5 euro/lună (TVA inclus).

Orange şi Vodafone, principalii concurenţi de pe piaţa locală, au anunţat la rândul lor extinderea reţelelor 4G.