Abonaţii Cosmote România vor putea, începând de vineri, să utilizeze în roaming minutele în afara reţelei incluse în planul lor tarifar, prin activarea unei extraopţiuni.

„Abonaţii Cosmote România care călătoresc des în străinătate îşi pot activa, începând din 4 decembrie, Roaming Traveler, o nouă extraopţiune care constă în faptul că abonaţii pot utiliza în roaming minutele în afara reţelei incluse în planul lor tarifar. Roaming Traveler este disponibilă în cele 27 de state ale Uniunii Europene şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda”, se arată într-un comunicat al operatorului.

Prin intermediul Roaming Traveler, apelurile iniţiate din cele 30 de ţări vor fi tarifate cu o taxă iniţială de 1,071 euro (TVA inclusă) pentru fiecare 30 de minute de convorbire, iar minutele consumate sunt cele incluse in abonament, în afara reţelei.

Pentru consumul ce depăşeşte minutele incluse, utilizatorii vor plăti 0,3094 euro/minut (TVA inclus), plus taxa de iniţiere.

Apelurile primite în roaming sunt tarifate cu 1,071 euro (TVA inclusă) pentru fiecare 15 minute de convorbire.

Extraopţiunea poate fi activată în ţară în mod gratuit printr-un apel la *100# (număr disponibil gratuit şi în roaming) sau la 1234 (Serviciul de Relaţii cu Clienţii) sau un SMS cu textul “A RT EO” la acelaşi număr.

Statisticile Cosmote România privind traficul de date în roaming arată că în perioada vacanţelor de vară (iunie-august 2009), clienţii operatorului au preferat călătoriile în Italia, Grecia, Germania, Bulgaria, Ungaria, Spania, Austria, Turcia, Franţa şi Marea Britanie.

În aceeaşi perioadă, traficul de voce în roaming a înregistrat o creştere de 184%.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Traficul de voce în creştere cu 22% la şase luni, la 23,5 miliarde de minute