Rezultatele studiului arată că atât copiii cât şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani pot transmite COVID-19 altor membri din familie la fel ca persoanele adulte, arată jurnalul ştiinţific Emerging Infectious Diseases al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, citat de Xinhua.

O echipă de cercetători de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud a studiat înregistrări medicale privind 59.073 de contacte ale unui număr de 5.706 de pacienţi diagnosticaţi cu boala COVID-19, identificaţi în această ţară în perioada 20 ianuarie – 27 martie.

Astfel, din 10.592 de contacte în rândul aceloraşi familii, 11,8% au fost diagnosticate cu boala COVID-19, iar ratele de contagiere au fost mai mari în cazul persoanelor de contact ale copiilor decât ale adulţilor, potrivit studiului. Din 48.481 de contacte care nu făceau parte din aceleaşi gospodării, 1,9% au fost diagnosticate cu boala COVID-19.

Cum se răspândește virusul în familie

Totodată, cercetătorii au mai descoperit faptul că cea mai ridicată rată de transmitere a COVID-19, de 18,6%, este în familiile copiilor de vârstă şcolară, iar cea mai redusă rată de contagiere, de 5,3%, a fost identificată în cazul contactelor din cadrul aceloraşi gospodării ale copiilor cu vârste între 0 şi 9 ani.

”Ratele au fost mai ridicate în cazul contactelor copiilor decât ale adulţilor”, au notat autorii studiului.