Împreună cooperativele dispun de o suprafață de 3.500 de hectare de teren unde vor produce cele 15.000 tone de legume, urmând să fie trimise către Țara Mea lunar și având ca destinație finală lanțurile de retaileri.

Fiecare dintre aceste cooperative va produce anumite tipuri de legume care sunt specifice zonei din care fac parte, în total numărându-se 35 de soiuri diferite. Cu ajutorul cantității de legume livrate lunar, Țara Mea va micșorare importul de legume și va ajuta valorificarea legumelor produse în România. Ideea din spatele acestei cooperative este unirea producătorilor de legume, având astfel acces pe piața marilor magazine și reușind să acopere mai ușor cererea de produs crescută a acestora. Contractele cu retailerii vor fi stabilite la un standard de cost mediu pentru un an.

,,Provocarea noastră anul acesta este să îi învățăm pe fermieri să livreze centralizat” a declarat Florin Burculescu, președintele cooperativei Țara Mea

Planul cooperativei Țara Mea, care în prezent este principalul furnizor ar rețelei de magazine Kaufland, este să-și extindă distribuția de produse și către ceilalți jucători mari ai pieței de retail din România, precum Carrefour, Selgros sau Mega Image.