Furnizorul internaţional pentru industria de automobile Continental lansează un avertisment categoric cu privire la produsele Continental contrafăcute, în special provenite din Asia. Compania întreprinde acţiuni decisive şi ample împotriva pirateriei produselor, înregistrând deja mai multe succese importante în acest sens. De exemplu, vânzările anvelopelor pentru camioane produse în China cu benzi de rulare Continental copiate ilegal au fost oprite în Germania. În Taiwan, s-au solicitat daune-interese de la un dealer care comercializa astfel de produse.

Divizia de Anvelope pentru Autovehicule Comerciale a luat recent măsuri ca urmare a unor situaţii de încălcare a drepturilor de brevet. Anvelope contrafăcute HSR 1 pentru camioane erau comercializate de diverşi comercianţi în Germania sub numele de Goodride CR 976 A. Deşi anvelopa nu era o copie 100%, banda de rulare caracteristică pentru Continental, protejată printr-un brevet european, a fost clar identificată. Continental AG a reuşit să oprească vânzările în Germania iar comercianţii de anvelope implicaţi au fost de acord cu această măsură, fără a se face apel la instanţele de judecată.

 

Divizia ContiTech a înregistrat recent un succes important: un comerciant din Taiwan şi un importator general au fost obligaţi să plătească daune-interese reprezentând valoarea de piaţă a produselor originale, după ce aproximativ 4.500 de curele multiple striate contrafăcute şi aproximativ 13.000 de ambalaje goale cu modele ContiTech au fost confiscate. Aşa cum se obişnuieşte în Taiwan după astfel de decizii legale, comerciantul a fost de asemenea obligat să facă o declaraţie publică în presă cu privire la daunele provocate.

 

Unitatea after-market a diviziei de Sisteme pentru Automobile, care deţine brandul ATE, a fost de asemenea afectată de încălcarea drepturilor de produs şi mărci comerciale. Au fost confiscate şi imitaţii de plăcuţe de frână pe disc cu un model similar celui ATE. Logo-ul ATE modificat şi specificaţiile incorecte de pe ambalajele produselor au reuşit să inducă impresia de originalitate falsurilor, făcând clienţii să creadă că au cumpărat un produs de calitate înaltă a bine-cunoscutei mărci. S-a descoperit de asemenea vânzarea neautorizată a unor discuri de frână ATE PowerDisc de către persoane din afara companiei Continental. Un nou concept de protecţie a produsului şi a mărcii comerciale va proteja categoriile de produse afectate împotriva pirateriei în viitor.

Sursa: Continental AG