Compania şi-a majorat producţia de la 1,2 milioane de anvelope, în 2001, la 14,8 milioane, în 2011, iar numărul angajaţilor a crescut de la 200, la 1.800, în aceeaşi perioadă.

"În ultimii 12 ani, am avut o creştere stabilă în România şi dorim să ne continuăm strategia de dezvoltare. Pe lângă investiţiile în tehnologie de ultimă generaţie, ne-am axat pe implementarea celor mai moderne soluţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii şi securităţii angajaţilor noştri", a declarat Pedro Carreira, directorul general al Continental Anvelope Timişoara, potrivit Agerpres.

Compania a primit Autorizaţia de Mediu, în 2010, realizând investiţii suplimentare în domeniu, de circa un milion de euro. În uram acestor investiţii, cele mai recente măsurători au arătat că emisiile rezultate din procesul de producţie se încadrează în normele cerute de legislaţia UE.

Potrivit datelor furnizate de companie, în ultimul an, compania a demarat un proiect de extindere în valoare de 50 de milioane de euro, investind în tehnologie de înaltă calitate, care respectă cerinţele Uniunii Europene privind protecţia mediului. Programul de extindere va îmbunătăţi fluxul tehnologic, va asigura autonomia fabricii şi va include proiecte speciale de protecţie a mediului. Astfel, emisiile sunt colectate prin sisteme de filtrare şi aspirare, negrul de fum şi uleiul fiind folosite într-un circuit închis. De asemenea, sistemul de protecţie împotriva incendiilor va funcţiona în conformitate cu cele mai complexe standarde în domeniu. În plus, va fi instalat un sistem de monitorizare permanentă a factorilor de mediu, conform unui plan prestabilit.

Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 170.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape 575 de milioane de euro în toate activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent peste 10.500 de angajaţi în România.