„La finele anului 2010 am luat decizia de a investi în propria fabrică de izolare cu polietilenă a ţevilor pentru transport petrol şi gaze, deoarece costurile de transport pentru efectuarea acestei operaţiuni de la alte fabrici din Europa era mare. Construcţia efectivă a unităţii de producţie fost demarată în august 2011, urmând ca în noiembrie 2012 să livrăm primele produse”, a declarat Constantin Goanţă, care controlează şi Comgaz Ploieşti prin intermediul Comtech.  Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de 30.000 de tone de ţeavă de oţel, izolată cu polietilenă, anual.

Din investiţia totală, 3 mil. euro au fost absorbite de utilajele de producţie şi 2 mil. euro de construcţia efectivă a fabricii. Potrivit lui Goanţă, 65% din investiţie a fost susţinută din fonduri proprii şi restul din credite bancare. s

Fabrica din Slatina este amplasată pe un teren de 23.000 de metri pătraţi, din care hala de producţie ocupă 4.500 de metri pătraţi, spaţiile de depozitare – 6.000 de metri pătraţi, iar platformele betonate pentru depozitare, o altă suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.

“Pentru acest an prognozăm un business de 27 de milioane de euro, iar deschiderea fabricii va aduce o creştere de 20% a afacerilor anul viitor. În plus, în 2013 estimăm şi o majorare a profitabilităţii la peste 12%, mizând în acelaşi timp pe o recuperare a investiţiei în maxim 5 ani”, a mai spus Constantin Goanţă, adăugând că, în 2011, business-ul companiei a fost de 24 de milioane de euro.

O parte din producţia noii fabrici din Slatina va fi direcţionată către export, începând din 2013, în Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.

“În acest moment, 40% din livrările companiei sunt efectuate către industria de petrol şi gaze, 20% către industria construcţiilor de maşini, 10% către cea energetică, restul adresându-se altor sectoare”, a mai spus Constantin Goanţă.

Anul trecut, Comtech a livrat 20.000 de tone de ţevi din oţel, pentru ca în acest an să ajungă la 23.000 de tone.