"Văd semnalele care vin din presă, nu am primit nimic oficial până acum nici nu pot să mă pronunţ ferm, dar nu mă aştept să fie probleme din punctul nostru de vedere dacă se ajunge la o concentrare, la o operaţiune de unire a ELCEN cu RADET. Noi am comunicat acest lucru Guvernului încă de acum doi ani, când s-a pus pentru prima dată problema şi nu cred că lucrurile s-au schimbat fundamental de atunci", a spus Chiriţoiu, în cadrul conferinţei Focus Energetic. 

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, vineri, proiectul de hotărâre în baza căruia Municipiul Bucureşti ar putea să achiziţioneze pachetul de acţiuni la Electrocentrale Bucureşti SA deţinut de Ministerul Energiei şi Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA. 

Avantajele unei astfel de măsuri au fost susţinute, în cadrul dezbaterilor din CGMB, de către ministrul Energiei, Toma Petcu. El a precizat că iniţial s-a dorit transferul cu titlu gratuit, dar că acest lucru nu mai este posibil, după ce în 2014 Curtea Constituţională a decis că transferul de acţiuni ale Portului Constanţa către Consiliul Local Constanţa a fost ilegal, iar singura posibilitate este vânzarea acţiunilor la valoarea nominală. 

AGERPRES