Analiza efectuată de către Consiliul Concurenţei a ilustrat faptul că, deşi această concentrare economică cade sub incidenta Legii concurenţei (nr.21/1996), nu ridică obstacole în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi, ca urmare, nu are ca efect înlăturarea, denaturarea sau restrângerea semnificativă a concurenţei.
 
Eurocopter România face parte din structura grupului European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V. Olanda (EADS). Grupul EADS este activ la nivel mondial în domenii precum: producţia şi marketingul aeronavelor comerciale şi militare, echipamentelor de telecomunicaţii, sistemelor de apărare şi securitate, sateliţilor, lansatoarelor şi infrastructurilor orbitale.
 
În ceea ce priveşte activele IAR supuse tranzactiei, acestea sunt reprezentate de clădiri, terenuri, instalaţii, utilaje şi masini-unelte, precum şi documentaţia tehnică aferentă şi pregătirea pentru producţia de elicoptere care corespunde serviciilor de mentenanţă, reparatii şi revizie generală pentru programele de elicoptere militare SA 330, IAR 330, SA 316 si IAR 316.