Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis miercuri către ANCOM propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro.

Propunerea este întemeiată în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial numărul 195/2020, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Titluri complet false”

Astfel, Grupul de Comunicare Strategică – GSU a înaintat ministrului Afacerilor Interne propunerea respectivă după ce, în urma analizei, a rezultat că site-ul menționat selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor.

Iar titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală, susține GSU.

În context, Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a declarat că încă nu a ajuns dispoziţia ministrului Marcel Vela de dezactivare a unui site, explicând care este şi modul de lucru.

”Nu stăm să facem analize”

“Încă nu a ajuns documentul la noi. Probabil că mâine se va da dispoziţia respectivă. Noi aşteptăm, conform legii, dispoziţia ministrului Afacerilor Interne. Acţiunea noastră va veni pe baza dispoziţiei ministrului.

Deci noi nu stăm să facem analize. Modul de lucru e dat de acel decret privind instituirea stării de urgenţă şi după aceea de precizările venite, ulterior, de la Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, conform dcnews.ro.

“Înţeleg că este un grup de comunicare strategică, structură care face această analiză pe care i-o propune ministrului de Interne. Iar ministrul Afacerilor Interne dă această decizie pe care noi o punem în aplicare”, a explicat Sorin Grindeanu.