Potrivit celor mai recente date oficiale centralizate de Worldometer, miercuri seară, la nivel global, erau înregistrate 216.843 cazuri totale de infectare cu coronavirus, dintre care 123.552 de cazuri active în acest moment. Numărul de decese era de 8.908 persoane, iar 84.383 de oameni s-au vindecat de Covid-19.

Dacă ne uităm la situaţia pe ţări, China este în continuare pe prima poziţie când vine vorba despre numărul total de cazuri înregistrate, 80.894, şi de decese, 3.237, însă numărul de cazuri active din ţara asiatică a scăzut în prezent la numai 8.043.

Ce alte ţări sunt puternic lovite de coronavirus şi ce se întâmplă în România?

În schimb, următoarea ţară din clasament cu cele mai multe cazuri raportate de infectare, Italia, conduce acum detaşat la numărul de cazuri active, 28.710, şi se apropie puternic de numărul de decese din China, fiind deja raportaţi 2.978 pe morţi.

Alte ţări care au probleme serioase din cauza pandemiei de coronavirus sunt Iran, Spania, Germania, Franţa, Coreea de Sud, Statele Unite, dar şi o ţară mult mai mică decât acestea, precum Elveţia.

Dacă privim la situaţia din România, aceasta este mult mai bună, raportat la multe ţări din acest top. România se află pe locul 33 în lume la numărul total de cazuri raportate, 260. Deocamdată, în ţara noastră nu s-a înregistrat niciun deces din cauza coronavirusului.