În urma unui articol publicat în Libertatea, în care scria că pacienţii bolnavi de cancer sunt lăsați fără soluții și abandonați, pur și simplu, de sistemul medical, externaţi şi forţaţi să-şi continue tratamentul de acasă, medicul Mihaela Andreescu de la Spitalul Colentina vine cu o serie de precizări importante, menite să liniştească oamenii şi să clarifice situaţia.

„Spaima si momentele critice trezesc in oameni reactii stranii, uneori duse la extrem si cu greu mai reusim sa ne adunam ca sa judecam normal si sa luam decizii rationale.

Luni la ora 12:00 cred, am aflat cu stupoare ca Spitalul Colentina va deveni Spital Covid. Soc si groaza. “Ce vor face pacientii nostri?” Asta a fost primul gand care mi-a venit in cap.

Apoi am aflat ca va trebui sa stam in asteptarea cazurilor cu patologie hematologica – Covid pozitive, in timp ce pacientii nostri vor fi indrumati catre celelalte spitale, in conditiile in care Hematologia este oricum o specialitate deficitara. Ne-am mobilizat cu totii extrem de mult, colegii din Coltea, Fundeni si Municipal au fost extraordinari, ne-au pus spatii la dispozitie, ne-au ajutat enorm.

Să afirmi că au fost abandonaţi mi se pare o nedreptate (…) este complet neadevărat

Iar noi, echipa Hematologie Colentina ne-am impartit…unii au ramas pe sectie, o parte la Coltea, alta la Fundeni si alta la SUUB. Tocmai ca sa nu ne lasam balta pacientii. Sa le usuram aceasta perioada.

Sa afirmi ca au fost lasati pe drumuri sau abandonati mi se pare o nedreptate.

Si cine ma cunoaste stie cat ma lupt ca sa fiu alaturi de pacienti si sa fac tot ce tine de mine ca sa le fie bine.

Eu sunt la Coltea si vreau sa le multumesc dnei Dir Medical Nicoleta Berbec, dlui manager, dnei prof Anca Lupu, dir medical ASSMB dr Turkes Ablachim, managerilor de la Spitalul Colentina si tuturor colegilor din Coltea care astazi m-au facut sa ma simt ca acasa.

Deci, ceea ce scrie in acest articol, din punctul meu de vedere este complet neadevarat, iar pacientilor mei – suntem tot noi, impartiti in celelalte spitale”, este mesajul postat de Mihaela Andreescu pe pagina ei de Facebook.