Acesta mai e de părere că săptămâna viitoare e hotărâtoare în destinul acestui eveniment. Totodată, Secretarul de Externe al Marii Britanii a completat că ”Rusia desfășoară o campanie de dezinformare menită să destabilizeze și să justifice o invazie a vecinului său suveran, Ucraina. Rusia trebuie să-și oprească agresiunea, să-și calmeze și să se angajeze în discuții semnificative”.

La polul opus, Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a declarat că nu va mai răbda mult pentru cerințele Rusiei de a opri avansarea forțelor militare NATO în apărarea lor din Estul Europei. De asemenea, acesta a subliniat ca săptămâna ce va urma este decisivă pentru Ucraina.

”Vom mobiliza toate resursele noastre pentru a ajuta Ucraina să abordeze acest atac cibernetic”

După apariția pe Internet a unor imagini cu tancuri și arme de război atașate unei garnituri de tren, rușii au motivat această amenințare ca pe un exercițiu de testare a artileriei. ”Acesta este probabil o acoperire pentru unitățile mutate către Ucraina” a declarat, însă, analistul militar al SUA, Rob Lee.

Vineri a avut loc de asemenea un atac cibernetic asupra unor instituții ucrainiene. Mesajele transmise de hackderii ruși menționează că statului ucrainian trebuie să îi ”fie frică și să se aștepte la ce este mai rău”.

Unul dintre purtătorii de cuvânt al Ministerului de Externe din Ucraina a declarat următoarele: ”Ca urmare a unui atac masiv de hacking, site-urile web ale Ministerului Afacerilor Externe și ale altor agenții guvernamentale sunt temporar oprite. Specialiștii noștri lucrează deja la restabilirea funcționării sistemelor IT” Deși nu există dovezi clare ale atacatorilor, ministrul a completat că ”Vom mobiliza toate resursele noastre pentru a ajuta Ucraina să abordeze acest atac cibernetic. Din păcate, știam că se poate întâmpla”