Nici Palatul Elysée, nici Ministerul francez al Economiei nu au confirmat oficial existența acestei conferinţe, despre care surse din cadrul guvernului italian afirmaseră anterior că urma să se desfăşoare în jurul orei 22.00 GMT (sâmbătă, 01.00, ora României), la nivel de miniştri şi consilieri ai acestora.
Colaboratorii apropiaţi ai ministrului francez de resort, François Baroin, au refuzat să facă orice comentariu. La rândul său, Preşedinţia Franţei s-a mărginit să afirme că nu este aşteptată nicio declaraţie. „Nu va fi nimic”, a menţionat o sursă de la Palatul Elysée. Aceeaşi discreţie totală a fost păstrată şi în celelalte capitale.
La Berlin, un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a refuzat orice comentariu: „Nu am nimic să vă spun despre asta”. Identică a fost şi poziţia Washingtonului, unde Trezoreria a spus că declaraţii pot fi luate doar de la Paris ori Bruxelles. „Din tot ce ştiu, Comisia Europeană nu participă la această conferinţă telefonică”, a subliniat un purtător de cuvânt al acestei instituții, executivul comunitar ce dispune de statutul de observator în cadrul G7, grup de țări din care fac parte SUA, Germania, Franţa, Canada, Japonia, Italia și Marea Britanie.

Sursa: Agrepres