Printre principalele teme care vor fi dezbătute de reprezentanții autorităților și liderii din piața HoReCa se numără lispa forței de muncă, fuziunile și achizițiile, ca soluții de dezvoltare a industriei, turismul intern și administrația, între provocări și oportunități.

„Lipsa resursei umane reprezintă cea mai mare problemă cu care industria HoReCa se confruntă astăzi. În ultimii ani, mediul privat a realizat investiții din ce în ce mai mari în sector, dar iată că se lovește de acest minus. Au fost făcute investițiile, dar nu pot fi fructificate cum ar trebui pentru că nu există angajați. În momentul de față, ca businessurile să poată funcționa cu motoarele turate la maxim, la nivel național ar fi nevoie de peste 100.000 de angajați în plus. Noi încercăm să păstrăm un dialog constant cu autoritățile centrale și locale, pentru a le ajuta să înțeleagă dimensiunea reală a problemei și pentru a identifica împreună cele mai bune soluții,” a declarat Dragoș Petrescu, președinte HORA, pentru Capital.ro.

Printre speakerii care vor fi prezenți la Conferința Națională a Industriei Ospitalității se numără Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, Măriuca Talpeș, CEO Intuitext, Tinu Sebeșanu, CEO Trend Hospitality, Daniel Mischie, CEO City Grill, Paul Robert Blom, lector al Academiei Olandeze de Vin, Liviu Popescu, co-owner Fratelli, Călin Ile, președinte FIHR, Dan Isai, CEO Salad Box, Ion Biriș, co-owner Loft, Răzvan Crișan, CEO M60, Victor Fedorca, președinte al Autorității Naționale pentru Formarea Profesională în Sistem Dual, Mircea Dinescu, Călin Ionescu, COO Sphera Francizing Group sau Răzvan Gheorghiu-Testa, Partener Țuca, Zbârcea&Asociații.