Antreprenoriat romanesc – 19 iunie 2017

 

Posted by capital.ro on Monday, June 19, 2017

 

 

Viorel Ștefan (MFP): Încercăm să echilibrăm motoarele de creștere ale economiei

Ministrul Finanțelor Publice a declarat la Conferința Capital despre Antreprenoriatul Românesc că motoarele economiei merg bine, dar mai trebuie echilibrate.

„Dezbaterea organizată de revista Capital este necesară pentru cei care au ceva de spus despre politicile publice.  În acest context vreau să vorbesc despre lucruri optimiste. România are în prezent cea mai mare creştere din Ununea Europeană. Dar trebuie să ne uităm atent la motoarele acestei creşteri. Despre programul de guvernare s-a vorbit în special despre o componenteă care vizează relazare ficală. Dar el are şi o componentă care vizează echilibrarea sau chiar schimbarea acestor motoare. Sunt şi măsuri dureroase acolo. Reforme structurale. Statul poate determina aceste modificări doar prin măsuri legislative. E vorba de măsuri care vor determina modificări structurale şi în mediul concurenţial. Cu efecte pe productivitate, îmbunătăţirea veniturilor, ş.a.m.d.

mai multe declaraţii ale lui Viorel Ștefan – Ministrul Finanțelor Publice, AICI

 

Marius Ghenea: „Nici Microsoft, nici Apple nu ar fi obținut cod de TVA în România”

Marius Ghenea a declarat, în cadrul conferinței Capital, că eliminarea formularului 088 a fost o măsură excelentă. Mai mult, în condițiile formularului 088, care condiționa obținerea codului de studiile superioare, nici Bill Gates nici Steve Jobs u ar fi obșinut codul de TVA.

„Scoaterea formularului 088 a fost o măsură radicală dar excelentă. Codul de TVA depindea de studii.Respectiv trebuia să fii absolvent de facultate ca să obţii codul de TVA. În aceste condiţii nici Steve Jobs nici Bill Gates nu ar fi obşinut cod de TVA în România. TVA nu e un privilegiu, e o necesitate”, a spus Marius Ghenea.

mai multe declaraţii ale lui Marius Ghenea – Antreprenor, aici 

Alexandru Petrescu, la conferința CAPITAL: ”Nimic nu trebuie să stea în calea dezvoltării economice”

Indiferent de ceea ce se întâmplă, dacă apar mici bucle de instabilitate economică de exemplu, nimic nu trebuie să stea în calea dezvoltării economice, ”este esențial să mergem sa înainte”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, la conferința Capital.

”Aş vrea să trec prin câteva linii de acţiune pe care Ministerul le are. Și este esenţial ca aceste linii sa ajungă la destinaţie. Aş începe cu Legea Prevenirii. Cred că majoritattea agenţilor sunt oameni buni, însă cadrul în care ei acţionează este unul care îi împinge să fie mai puţin prietenoşi”, a punctat oficialul.

mai multe, declaraţii ale lui  Alexandru Petrescu – Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat