Valoarea totală a proiectelor dezvoltate prin ajutoare de stat însumează 3 mld de euro, din care ajutorul de stat efectiv acordat s-a ridicat la 705,3 mil euro. Din această sumă au fost deja achitate 532 de milioane, iar diferența reprezintă proiectele aflate în derulare. Este vorba de 61 de proiecte din care au fost finalizate 35. Prin aceste proiecte au fost create 20.370 de locuri de muncă.

“În luna mai am schimbat criteriile pentru investițiile ce se dezvoltă în zonele mai puțin dezvoltate. Am decis o acordăm o atenție deosebită creării de noi locuri de muncă înalt calificate, ne uităm la efectul multiplicator în economia reală și să angreneze dezvoltarea furnizorilor locali. În acest an am mai lucrat la o serie de proceduri așa încât să fie bazate pe reguli și procedure clare dincolo de orice suspiciune”, a menționat Anca Dragu.

 

Totodată, ministrul finanțelor a menționat că angajații instituției au fost atenți și la efectul multiplicator în economia reală, așa încât să angreneze dezvoltarea furnizorilor locali.