Marți, Iulian Cristian Gherghe, fost locțiitor al șefului Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA), a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Justiție şi Casație la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Anunțul public a stârnit o serie de reacții adverse. Daniela Tobă, fostul purtător de cuvânt al Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), a criticat decizia finală a Înaltei Curți de Justiție și Casație privind pedeapsa lui Iulian Cristian Gherghe.

„Primeşti la mişto un an cu suspendare”

Daniela Tobă a explicat că Iulian Cristian Gherghe a furat 180.000 de dolari din sumele alocate informaţiilor militare şi a falsificat actele informaţiilor militare, motiv pentru care aceasta consideră că pedepsa sa ar fi trebui să fie egală cu infracțiunile penale săvârșite, ci nu să se limiteze la un an cu suspendare.

Iulian Cristian Gherghe, fost locțiitor al șefului Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA), a fost condamnat definitiv, ieri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi cinci luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Adicătălea, să furi 180.000 de dolari din bănuţii informaţiilor militare şi să falsifici actele informaţiilor militare, tu fiind chiar numărul 2 în informaţiile militare, apoi să primeşti la mişto un an cu suspendare, asta da ţară NATO cu armie sănătoasă şi justiţie exemplară”, a scris aceasta pe pagina sa de socializare.

„Fura şi el un milion de dolari şi ar fi scăpat liniștit”

Daniela Tobă a ironizat situația actuală și a spus că dacă Gherghe ar fi „furat și el decent un milion de dolari, ar fi scăpat fără nici un fel de condamnare.” De asemenea, aceasta este curioasă de ce se va întâmpla cu „biluţele lui Hăpău”.

Io zic că dacă gheneralu’ fura şi el decent un milion de dolari din fondul ăla de criză şi război, ar fi scăpat liniştit, fără nici un fel de condamnare. Anyway, mă uit la drăgălaşa decizie a ÎCCJ şi mă întreb amuzată în palmele cui sînt strînse acum biluţele lui Hăpău şi ale altor cîţiva din MApN…”, a scris Daniela Tobă pe pagina sa de Facebook.