mondiala a comunitatilor de publicitate, a caselor de productie si a clientilor. Peste 8.000 de specialisti din 75 de tari participa la cele 25 de seminarii din timpul festivalului. Incepand cu 2005, Romania are rezervate trei locuri pentru tineri la acest festival.
Cei trei tineri vor participa, alaturi de colegi de ai lor din intreaga lume, la urmatoarele evenimente:
• un loc la Cannes Academy (Roger Hatchuel Academy), o sesiune de traininguri pentru juniori, sustinute timp de o saptamana de cei mai buni profesionisti din industria de comunicare mondiala.
• doua locuri la Young Creatives, competitie de creativitate pe web, in care vor concura ca echipa (copywriter si web designer) impotriva a inca 30 de echipe din lume.
Criterii de inscriere la Cannes Academy:
• student de succes al unei facultati cu specializari si cursuri legate de industria publicitatii (comunicare, design, arta cinematografica, arhitectura, litere, istorie, stiinte sociale, stiinte politice, marketing)
• cetatean roman, pana in 23 de ani
• scrisoare de intentie, portofoliu, CV
• vorbitor fluent de limba engleza
• curios, eficient, relaxat, vizionar, cu umor.
Studentii pot trimite dosarul de inscriere (scrisoare de intentie, CV, portofoliu si executia brief-ului) pana in 15 mai 2005 la adresele de mail [email protected] / [email protected] sau pot vizita www.canneslions.ro.

Criterii de inscriere la Young Creatives
• echipe formate din web designer si copywriter cu doi-trei ani experienta de in publicitatea online
• varsta maxima este de 28 de ani
• vorbitori fluenti de limba engleza.
Echipele pot trimite dosarul de inscriere (CV, portofoliu si executia brief-ului) pana in 8 mai 2005 la adresele de mail [email protected] / [email protected] sau pot vizita www.canneslions.ro.
Brief-ul de selectie este comun pentru ambele competitii:
Tema: „Tanara Romanie“. Concurentii trebuie sa prezinte europenilor o Romanie tanara, plina de potential, comunicand intr-un mod creativ valori cu care tinerii ar vrea sa fie asociata imaginea lor in lume.Cerinte creative: Lucrarea trebuie sa aiba impact si memorabilitate, printr-o abordare proaspata, curajoasa, inedita si, in primul rand, romaneasca. Rezultatul propus trebuie sa fie relevant, nu fantezist. Se cere o lucrare grafica, fie ea poster, reclama de revista sau element vizual, care sa ilustreze conceptul propus; trebuie sa includa un slogan/ mesaj; spoturile TV nu sunt excluse, dar nu constituie prioritatea in acest caz.

Seminar

Fundatia Resurse Umane Romania si Fundatia Pentru Educatie si Dezvoltare Economica si Sociala organizeaza un nou forum de dezbateri pe o tema de mare actualitate in contextul integrarii in Uniunea Europeana: Evaluarea performantelor vs Evaluarea competentelor. Evenimentul va avea loc joi, 12 mai a.c., sala de conferinte FEDES, Calea Victoriei nr. 2, sector 3, Bucuresti. Vor face prezentari ale celor mai moderne sisteme de evaluare specialisti ai unor firme de prestigiu in practica resurselor umane si consultanti de specialitate.
Informatii suplimentare:
Telefon: 314.18.90 interior 39;
Mobil: 0745.043.839.

Burse

Germania
Parlamentul Germaniei (Bundestag) ofera, pentru anul 2006, cinci burse pentru practica internationala (IPP) destinate absolventilor institutiilor de invatamant superior din Romania. Programul se desfasoara in colaborare cu Universitatea Libera din Berlin, Universitatea Humboldt din Berlin si Universitatea Tehnica din Berlin, in perioada 1 martie – 31 iulie 2006.Informatii suplimentare pot fi obtinute accesand www.bundestag.de(Internationales) si www.bundestag.de/dialog/ipp sau la sediul ONBSS din strada Spiru Haret nr.12, Bucuresti.Dosarele de candidatura se depun pana la data de 31 mai 2005 la Ambasada Republicii Federale Germania (Kulturreferat) – Str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade nr. 6-8 / 011848 Bucuresti; Tel: (0040-21)202.98.30;
Fax: (0040-21)230.34.59 sau la Parlamentul Romaniei (Camera Deputatilor – Directia Generala Relatii Externe si Protocol) – Calea 13 Septembrie nr. 1 / RO-050711 Bucuresti.

Ungaria
Centrul International de Studii Ungare si Central Europene din Universitatea Szeged ofera urmatoarele programe (contracost) pentru anul universitar 2005 – 2006:
1. Programe de studii:
• Studii ungare si studii central europene si/sau de limba maghiara (1/2 semestre);
• Programe ungare si studii central europene pentru grupuri (intre o saptamana si un semestru, la cerere);
• Programe speciale de limba maghiara pentru diplomati si oameni de afaceri.
2. Programe speciale:
• Cursuri optionale de studii generale, pentru studenti straini inmatriculati la diferite forme de invatamant universitar/postuniversitar.
Dosarul de candidatura trebuie sa contina urmatoarele documente:
1. Formular tip de inscriere la concurs;
2. Traduceri legalizate ale actelor de studii: foi matricole, situatii scolare, diplome (bacalaureat, licenta, studii aprofundate/master, doctorat), certificate;
3. Proiect de studiu;
4. Certificat medical eliberat de medicul de familie, care atesta faptul ca persoana este declarata apta pentru efectuarea stagiului de studii;
5. Doua fotografii de pasaport.
Termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura la Centrul International de Studii Ungare si Central Europene din Universitatea Szeged este 1 iulie 2005.
Alte informatii despre programele de studii pot fi obtinute la:
Hungarian & Central European International Studies Center / University of Szeged / Tisza Lajos krt. 103. H- 6725; Tel. +36.62.420.894 / Fax. +36.62.420.894 & +36.62.544.685; e-mail: [email protected]/website: www.arts.u-szeged.hu/hungarianstudies