Complexul Energetic Oltenia nu se va închide. Virgil Popescu: Trece în prezent printr-o etapă de schimbare

În cursul zilei de vineri, ministrul Energiei a venit cu precizări în ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia. Ministrul Virgil Popescu spune că nu se va închide nimic deoarece vor exista noi investiții pentru modernizare. De asemenea, ministrul Virgil Popescu a mai precizat că acest complex va fi pregătit pentru viitor.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei a mai spus că în Oltenia se produce majoritatea energiei electrice de care țara noastră are nevoie, adăugând că Executivul a alocat, în ultimii trei ani, aproximativ un miliard de euro pentru ca acest complex să poată funcționa la capacitate optimă.

„Iar pentru modernizare, CEO trece în prezent printr-o etapă de schimbare, dar nu se închide. Când acele unități, care produc energie electrică pe bază de cărbune, nu vor mai putea să funcționeze din punct de vedere al eficienței comerciale, vor fi în rezervă, pentru că nu se știe ce situații vom avea de înfruntat pe viitor. Vom avea grijă să funcționeze atât timp cât este necesar, dar totodată vom trece și la etapa de folosire a gazului natural și de producție a energiei din surse regenerabile. Ministerul Energiei oferă tot sprijinul ca să construim mai departe, pentru ca acest complex să funcționeze zeci sau chiar poate sute de ani de acum încolo”, arată ministrul Energiei, Virgil Popescu, în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Angajații de la Complexul Energetic Oltenia nu vor pleca acasă

Tot în același mesaj, ministrul Virgil Popescu spune că nu se pune problema ca oamenii să plece acasă, subliniind că își dorește ca, împreună cu aceștia, să fie finalizat proiectul de modernizare.

„În acest sens aproape 900 milioane de euro, din Fondul pentru Modernizare, se vor investi în județele Gorj și Dolj. Ne pregătim pentru viitor, pentru independența energetică a României”, adaugă Virgil Popescu, pe rețelele de socializare.

România susține plafonarea tranzacțiilor de gaze naturale

În urmă cu câteva zile, ministrul Virgil Popescu a anunțat că a participat la reuniunea Informală a Consiliului TTE, organizată la Praga, în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile concrete de abordare a problemei preţurilor explodante la energie şi gaze naturale.

Reuniunea este organizată în contextul demersurilor intensificate la nivel european privind identificarea unor soluţii de durată pentru reducerea preţurilor la gazul natural şi energia electrică pentru consumatorii finali şi industrie.

„Cu ocazia reuniunii de astăzi, am subliniat importanţa unor măsuri accelerate şi eficiente de gestionare a preţurilor ridicate la gaze naturale şi energie precum şi a prezentării, de către Comisia Europeană, a unor soluţii cu privire la designul pieţei de energie în cel mai scurt timp, în sensul decuplării preţului la gazele naturale de preţul la energie electrică. Această măsură este necesară pentru a asigura reflectarea mixului energetic diversificat şi a tehnologiilor cu costuri reduse în facturile finale ale consumatorilor”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.